Fiskesuppe med brosme og laks.

Reklame | Krydra.no Krydder, urter og utstyr på nett. Lokalt i Arendal. Bestill og hent din bestilling på Krydra.no, eller få det levert i posten.

Brosme har en smak som minner om hummer. Siden fiskekjøttet er så fast kan brosme lett legges på grillen, bakes i ovnen eller tilberedes i små stykker på woken. Egner seg også godt i gryter og som her, i fiskesuppe. Brosme er vanlig i dypere fjorder på vestlandet, samt langs kontinentalskråningen. Fiskes på 50-1000 mtr. Fiske foregår hele året. Engelsk uttale – tusk/cusk.

 

4 personer.

  •  400 gr. brosmefilet.
  • 400 gr. laksefilet.
  • 2 tomater.
  • 1/2 rød og gul paprika, i strimler.
  • 1/2 løk i strimler.
  • 1/4 purreløk, det grønne – i skiver.
  • 2 hvitløkfedd, finsnittet.
  • 2 ss tomatpulver.
  • 1 ts gurkemeie eller safran.
  • 8 dillkvaster – 4 hakkes i suppen.
  • 1 dl hvitvin, 1,5 ltr. vann eller fiskekraft, litt sitronsaft.
  • Salt og pepper, samt litt grønnsaksbuljong tilsatt 4 ss fish sauce.
  • 2 hvitløksbaguetter.

Krydder fra Krydra.no Følg linken til bestilling av krydder: Ved bruk av kokkengeir10, får du 10% på din bestilling.

Grønnsaker freses i litt olivenolje. Kraft/vann tilsettes. Kokes i ca. 5 min, før krydder tilsettes til du er fornøyd med smaken. Dill og fisk tilsettes, og trekkes i ca. 5 min. Grønnsaker er sprø, og fisken detter ikke fra hverandre. Baguetter stekes under produksjon av fiskesuppen. Pynt med dill på toppen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg