Reklame | Krydra.no - salt og pepper.
Norrona.net - tallerker fra Lisestyleserien Benedikt.
Denne uken kom der atter en matkasse fra Godt Levert. Ny Roede kasse, lavkalori. 4 retter skal vi gjennom, bedømme smaker, mengder, sammensetning og innhold i retter. Mandag 8/3 kom kassen på døren. Temperatur var – 2 °C, som for noe grønnsaker er noe for lite.
Retten som skal skal til pers i dag, tirsdag 9/3, er en fiskerett.
Oppskrift 2 porsjoner.
Ovnsstekte poteter:
- 350 gr. poteter.
- 1 ss. olje.
Ovnsstekte grønnsaker og fisk:
- 1 rødløk – 150 gr.
- 1 tomat – 120 gr.
- 100 gr. grønnkål – snittet.
- 375 gr. lyrfilet – skinn og benfri.
- 7,5 gr. kryddermiks – sennep & dill.. Dette er en sammensatt miks/smak fra Godt Levert.
- 1 ss. olje
Fiskesaus med spinat:
- 1 pakke ( 220 gr.) kremet fiskesaus med sitron.
- 100 gr. spinat.
Salt, pepper som egne krydder.
Inneholder: 1442,5 gr. – 1095 kcal. – 47,7 gr. fett – 78,9 gr. kbh. – 17,2 gr. fiber – 78,8gr. protein – 4,2 gr. salt.
Roede menyplan foreslår pr. porsj.:
Fisk: 125 gr.
Potet: 150 gr.
Saus: 2 ss.
Energiinnhold: Ca. 340 kcal.
Som dere ser, er der ikke store forskjellen på om du deler retten på 3 – tilsvarer 365 kcal pr. porsj.
- Poteter deles i båter, oljes, krydres med salt og pepper – og settes i stekeovn på 220 °C i 20-25 min.
- Rødløken tynnskives og blandes med grønnkålen. Litt olje, salt og pepper også her. Legges i en ildfast form.
- Fisken, skylles, tørres og krydres så med kryddermiksen vedlagt.
- Når poteter har stekt i ca. 10 min, settes grønnkål og løk i ovnen og steker med i 4 min.
- Ta ut grønnkål og løk, legg til fisken med tomatskiver på toppen, og la dette steke med de siste 10-12 min.
- I tiden fisken steke, har du fiskesausen i en gryte, gir det et oppkok, og tilsetter vasket og tørket spinat. LA det koke litt, tilsett litt salt og pepper, og kjør sausen med en stavmikser til sausen er kremet.
- Anrett og nyt de gode smaker. Bruk mer krydder om ønsket.