Godt Levert uke 10 – Lyrfilet med stekte poteter, tomat og spinatsaus.

Reklame | Krydra.no - salt og pepper. Norrona.net - tallerker fra Lisestyleserien Benedikt.

Denne uken kom der atter en matkasse fra Godt Levert. Ny Roede kasse, lavkalori. 4 retter skal vi gjennom, bedømme smaker, mengder, sammensetning og innhold i retter. Mandag 8/3 kom kassen på døren. Temperatur var – 2 °C, som for noe grønnsaker er noe for lite.
Retten som skal skal til pers i dag, tirsdag 9/3, er en fiskerett.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

Ovnsstekte poteter:

  • 350 gr. poteter.
  • 1 ss. olje.

Ovnsstekte grønnsaker og fisk:

  • 1 rødløk – 150 gr.
  • 1 tomat – 120 gr.
  • 100 gr. grønnkål – snittet.
  • 375 gr. lyrfilet – skinn og benfri.
  • 7,5 gr. kryddermiks – sennep & dill.. Dette er en sammensatt miks/smak fra Godt Levert.
  • 1 ss. olje

Fiskesaus med spinat:

  • 1 pakke ( 220 gr.) kremet fiskesaus med sitron.
  • 100 gr. spinat.

Salt, pepper som egne krydder.

Inneholder: 1442,5 gr. – 1095 kcal. – 47,7 gr. fett – 78,9 gr. kbh. – 17,2 gr. fiber – 78,8gr. protein – 4,2 gr. salt.

Roede menyplan foreslår pr. porsj.:
Fisk: 125 gr.
Potet: 150 gr.
Saus: 2 ss.
Energiinnhold: Ca. 340 kcal.
Som dere ser, er der ikke store forskjellen på om du deler retten på 3 – tilsvarer 365 kcal pr. porsj.

  1. Poteter deles i båter, oljes, krydres med salt og pepper – og settes i stekeovn på 220 °C i 20-25 min.
  2. Rødløken tynnskives og blandes med grønnkålen. Litt olje, salt og pepper også her. Legges i en ildfast form.
  3. Fisken, skylles, tørres og krydres så med kryddermiksen vedlagt.
  4. Når poteter har stekt i ca. 10 min, settes grønnkål og løk i ovnen og steker med i 4 min.
  5. Ta ut grønnkål og løk, legg til fisken med tomatskiver på toppen, og la dette steke med de siste 10-12 min.
  6. I tiden fisken steke, har du fiskesausen i en gryte, gir det et oppkok, og tilsetter vasket og tørket spinat. LA det koke litt, tilsett litt salt og pepper, og kjør sausen med en stavmikser til sausen er kremet.
  7. Anrett og nyt de gode smaker. Bruk mer krydder om ønsket.

Lyrfilet med stekte poteter og spinatsaus.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg