Hardangerplommer på Italiensk vis.

Denne retten er med inspirasjon fra Italia. Her bruker jeg plommer fra Hardanger. Plommer er nå i sesong, og de deilige frukter blir gode når de marineres. Selvsagt er de gode som de er, men de får et løft i smaker når de legges i marinade en stund. Marinaden som brukes, er balsamico, rødvin, sukker, kanelstang og vaniljestang. Tilbehør er mascarpone tilsatt sukker som piskes lett til krem. Dette er en topp høstdessert. Bruk ellers de plommer du ønsker til denne retten. Kan ellers bruke krem, men da blir det ikke det samme Italienske preget.

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 8-12 plomme deles i 2.
  • 4 ss søt balsamico.
  • 2 dl. rødvin – Italiensk.
  • 1 kanelstang.
  • 1/2 vaniljestang.
  • 2 ss. brunt sukker.
  • 1/2 bx. Mascarpone.
  • 1-2 ss. melis.
  • Litt hakket sitronmelisse.
  1. Finn frem en passe gryte. Ha i balsamico, vin, kanel og vaniljestang og brunt sukker.
    Rør om og la det koke lett.
  2. Marinaden helles over de delte, stenfrie plommene. La plommer marineres i 4-5 timer.
  3. Ta plommer ut av marinaden, og ha dem over i en smurt ildfast form. Bruk her smør eller margarin.
  4. Ha litt ekstra brunt sukker over plommene. Setter i oppvarmet ovn – 200 °C i ca 15-20 min.
    Plommene blir passe myke.
  5. Pisk mascarponekrem passe stiv.
  6. Hakk sitronmelisse.
  7. Anrett plommer toppet med en skje mascarponekrem. Ha litt av søet på plommene. Dryss lett med sitronmelisse.
  8. Dette smaker himmelsk.
  9. Serveres med en god Martini Asti.

Hardangerplommer på Italiensk vis.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg