Reklame |
Medisterkaker her er laget av svinekjøttdeig. Svinekjøtt er selvbindende i seg selv, og derfor er det i denne oppskriften kun bruk 1 egg til 500 gr. kjøtt. 27 % fett. Medisterkaker brukes ofte sammen med julepølse, sosisser, og selvsagt ribbe til jul. Medisterkaker kan selvsagt også være en selvstendig rett som her.
Oppskrift 2 porsjoner. (4 porsjoner om du lager til julemiddag med ribbe og pølser.)
- 400 gr. svinekjøttdeig. (Gir ca. 8 – 10 kaker)
- 4 skiver salami Toscana (finkuttet).
- 1 egg.
- 1 ts grov sennep.
- 10 fennikel frø støtes og has i.
- Salt og pepper etter smak. Her brukt krydder fra Krydra.no
- 6) 1 dl kald melk eller fløte.
- Alt røres for hånd til en glatt røre. Stek en liten kake og smak om der er nok smak.
- Stek så medisterkaker gyllen på begge sider. Ca. 3 – 4 min på hver side. Gjerne trekke i en god saus etterpå.
–
0 kommentarer