Hjemmelaget kremis med peanøtter. (Lavkarbo)

Her kommer oppskrift på en lettvin iskem å lage hjemme. Kun 6 ingredienser.

Oppskrift 2 porsjoner.

Denne fløtekremen, kan brukes til mange smaksvarianter. Bytt ut peanøttsmør med andre smaker.

340 gr. is – 881 kcal – 80 gr. fett – 9,1 gr. kbh – 5,9 gr. fiber – 27,7 gr. protein.

  • 1 dl. kremfløte.
  • 1 dl soyadrikk, usøtet.
  • 3 eggeplommer.
  • 3 ss Sukrin +
  • 1/2 vaniljestang.
  • 3 ss. peanøttsmør.Crunchy økologisk 230 gr. glass.

Isen er anrettet i skåler fra Lifestyle serien Benedikt fra Norrona.net

  1. Knekk og skill eggeplommer fra hviten.
  2. Ha fløte og soyadrikk i en gryte, sammen med sukrin og peanøttsmøret.
  3. Gi melkeblandingen et oppkok.
  4. Rør sammen eggeplommer, og tilsett litt av melkeblandingen. Rør godt om, og tilsett så dette i den kokte melkeblandingen.
  5. På platen, røres det godt om til det begynner å tykne. Ta av varmen.
  6. Ha kaldt vann i vaskekummen, og sett gryten i vannet. Rør om til det kjølner godt ned.
  7. Ha balndingen så over i en form som passer i frysen.
  8. La det fryse til massen stivner. Om stor nok flate på formen, tar dette ca 1,5-2 timer.
  9. Kules, og pyntes etter ønske.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg