Reklame | Crema kaffe fra Wagner kjøkken på Stoa.
Hva passer vell bedre en “Hjerter” til dere damene i dag på Kvinnedagen? Her kommer en hjertedessert med hjemmelaget vaniljeis og jordbær i gele. Sjokoladehjerter som pynt. Her må du ha hjerteformer til alle typer.
Hjertelig til lykke med kvinnedagen.
Oppskrift 6 porsjoner.
- 100 gr. mørk sjokolade – til hjertesjokolade.
- 4 eggeplommer
- 3 dl fløte.
- 1,5 dl sukker – eller sukkererstatning.
- 1 vaniljestang.
- 1 pk. Eldorado jordbærgele u/sukker. Gir 5 dl.
- 16 stk. jordbær. I gele og til pynt.
- 2 stivpiskede eggehviter, tilsatt 1 ss jordbærsyltetøy.
- Kok opp kremfløte med sukker og vaniljestang.
- Rør sammen eggeplommer og rør inn den varme fløten.
- Sil tilbake i gryten, og gi det et oppkok til de første bobler synes.
Kokes det for mye, blir det en tykk klumpet røre. - Kjøles med i kaldt vannbad, helles over i hjerteformer og fryses til de er ferdige.
Ca. 3-4 timer før det stivner. - Sjokolade smeltes i en glass skål eller gryte over varmt vannbad.
- Helles over i små hjerteformer og settes til å stivne i kjøleskap.
- Geleen kokes med 0,5 ltr. vann.
- Jordbær skjæres i tynne skiver. Legges i hjerteformer før gele helles over.
- Settes kjølig til geleen setter seg.
- Eggehvite piskes stiv med litt salt tilsatt. Rør så inn jordbærsyltetøy.
- Legges opp, serveres og nytes.
Om ikke på kvinnedagen, så overrask din kjære med en Hjertefin dessert.
2 kommentarer
Fine desserter, men det er vel likestilling “å snær ting” vi er ute etter.
Kvinnedag er nå en gang Kvinnedag, men denne desserten skrevet i innlegget godt deles med din kjære. Det kan jo være begge kjønn.
Hilsen Geir.