Hjortefilet a la Wellington.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Beef Wellington er en biffrett av engelsk opprinnelse, laget av filetbiff belagt med paté og duxelles, pakket inn i butterdeig og deretter bakt. Noen oppskrifter inkluderer å pakke inn det belagte kjøttet i en crêpe eller tørrstekt skinke for å beholde fuktigheten og forhindre at bakverket blir bløtt. (Kilde: Wikipedia).

I denne retten har jeg brukt ytrefilet av hjort.

Hjortefilet a la Wellington

 

Rotgrønnsaker

 

Oppskrift 6-8 porsjoner:

  • 1200 gr. hjortefilet.
  • 1 pk betemiks, i terninger eller staver.
  • 2 middels gulrot, i terninger eller staver.
  • 6 store sjampinjonger i båter.
  • 12-16 poteter.
  • Salt, pepper, timian og einerbær.Slik gjøres det.
    Del fileten i 2 like deler. Brunes lett på alle sider. Krydres. Kjøles lett ned.
    Grønnsaker oljes, krydres og legges i en ildfast form.
    Poteter skrelles, kokes til de er passe møre i lettsaltet vann.

Innpakking.

  • 4 plater butterdeig eller smørdeig. Legges ut på disken til tining.
    Kjevles ut til passe størrelse. Må kunne dekke hele fileten med innhold.
  • 150 gr. bacon.
  • 1 stor potte persille.
  • 6 stk. sjalottløk.
  • 6 store sjampinjonger.Slik gjøres det.
    Finhakkes og brunes i panne. Krydres lett med samme krydder som til fileten.
    Kjøles ned.
  • Legg fyll tilsvarende fileten midt på butterdeig. Legg fileten.
  • Ha noe garnityr på topp av fileten.
  • Smør butterdeigflaten rundt fileten med litt pisket egg.
  • Brett inn fra kortsidene, så lansidene. Bretten skal komme under fileten.
  • Butterdeigen pensles så med egg, før den settes i ovnen på 200 grader, stekes ca. 18 min, eller kjernetemperatur på 52-55 grader. Tas ut av ovnen og hviler i ca. 15 min.
  • Mulig grønnsaker må ha noen minutter lenger tid, men sjekk mørhet. Krydres lett.

Saus:

  • 100 gr. blåbær.
  • 20 stk. stenfrie blå druer, delt i 2.
  • 4 dl kraft, grønnsaksbuljong el.
  • 1/2 rødløk.
  • Samme krydder som over.Slik gjøres det.
    Løken finhakkes. I en gryte, freses så bær og løk i litt smør eller olje. Ha i kraften og litt krydder.
    La det koke ca. 15-20 min. Jevnes så til passe tykkelse med litt maizena, rørt ut i litt kaldt vann.
    Tenker 1-1,5 ss vil være nok. Smakes til slik du ønsker.

Krydder og urter:

Kjøp ditt krydder på nett fra Krydra.no
Rabattkode er lagt på – kokkengeir10 – gir 10% rabatt.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg