Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.
Beef Wellington er en biffrett av engelsk opprinnelse, laget av filetbiff belagt med paté og duxelles, pakket inn i butterdeig og deretter bakt. Noen oppskrifter inkluderer å pakke inn det belagte kjøttet i en crêpe eller tørrstekt skinke for å beholde fuktigheten og forhindre at bakverket blir bløtt. (Kilde: Wikipedia).
I denne retten har jeg brukt ytrefilet av hjort.
Oppskrift 6-8 porsjoner:
- 1200 gr. hjortefilet.
- 1 pk betemiks, i terninger eller staver.
- 2 middels gulrot, i terninger eller staver.
- 6 store sjampinjonger i båter.
- 12-16 poteter.
- Salt, pepper, timian og einerbær.Slik gjøres det.
Del fileten i 2 like deler. Brunes lett på alle sider. Krydres. Kjøles lett ned.
Grønnsaker oljes, krydres og legges i en ildfast form.
Poteter skrelles, kokes til de er passe møre i lettsaltet vann.
Innpakking.
- 4 plater butterdeig eller smørdeig. Legges ut på disken til tining.
Kjevles ut til passe størrelse. Må kunne dekke hele fileten med innhold. - 150 gr. bacon.
- 1 stor potte persille.
- 6 stk. sjalottløk.
- 6 store sjampinjonger.Slik gjøres det.
Finhakkes og brunes i panne. Krydres lett med samme krydder som til fileten.
Kjøles ned. - Legg fyll tilsvarende fileten midt på butterdeig. Legg fileten.
- Ha noe garnityr på topp av fileten.
- Smør butterdeigflaten rundt fileten med litt pisket egg.
- Brett inn fra kortsidene, så lansidene. Bretten skal komme under fileten.
- Butterdeigen pensles så med egg, før den settes i ovnen på 200 grader, stekes ca. 18 min, eller kjernetemperatur på 52-55 grader. Tas ut av ovnen og hviler i ca. 15 min.
- Mulig grønnsaker må ha noen minutter lenger tid, men sjekk mørhet. Krydres lett.
Saus:
- 100 gr. blåbær.
- 20 stk. stenfrie blå druer, delt i 2.
- 4 dl kraft, grønnsaksbuljong el.
- 1/2 rødløk.
- Samme krydder som over.Slik gjøres det.
Løken finhakkes. I en gryte, freses så bær og løk i litt smør eller olje. Ha i kraften og litt krydder.
La det koke ca. 15-20 min. Jevnes så til passe tykkelse med litt maizena, rørt ut i litt kaldt vann.
Tenker 1-1,5 ss vil være nok. Smakes til slik du ønsker.
Krydder og urter:
Kjøp ditt krydder på nett fra Krydra.no
Rabattkode er lagt på – kokkengeir10 – gir 10% rabatt.
0 kommentarer