Hjortefilet a la Wellington.

Reklame | Krydra.no Krydder og urter på nett.

Beef Wellington er en biffrett av engelsk opprinnelse, laget av filetbiff belagt med paté og duxelles, pakket inn i butterdeig og deretter bakt. Noen oppskrifter inkluderer å pakke inn det belagte kjøttet i en crêpe eller tørrstekt skinke for å beholde fuktigheten og forhindre at bakverket blir bløtt. (Kilde: Wikipedia).

I denne retten har jeg brukt ytrefilet av hjort.

Hjortefilet a la Wellington

 

Rotgrønnsaker

 

Oppskrift 6-8 porsjoner:

  • 1200 gr. hjortefilet.
  • 1 pk betemiks, i terninger eller staver.
  • 2 middels gulrot, i terninger eller staver.
  • 6 store sjampinjonger i båter.
  • 12-16 poteter.
  • Salt, pepper, timian og einerbær.Slik gjøres det.
    Del fileten i 2 like deler. Brunes lett på alle sider. Krydres. Kjøles lett ned.
    Grønnsaker oljes, krydres og legges i en ildfast form.
    Poteter skrelles, kokes til de er passe møre i lettsaltet vann.

Innpakking.

  • 4 plater butterdeig eller smørdeig. Legges ut på disken til tining.
    Kjevles ut til passe størrelse. Må kunne dekke hele fileten med innhold.
  • 150 gr. bacon.
  • 1 stor potte persille.
  • 6 stk. sjalottløk.
  • 6 store sjampinjonger.Slik gjøres det.
    Finhakkes og brunes i panne. Krydres lett med samme krydder som til fileten.
    Kjøles ned.
  • Legg fyll tilsvarende fileten midt på butterdeig. Legg fileten.
  • Ha noe garnityr på topp av fileten.
  • Smør butterdeigflaten rundt fileten med litt pisket egg.
  • Brett inn fra kortsidene, så lansidene. Bretten skal komme under fileten.
  • Butterdeigen pensles så med egg, før den settes i ovnen på 200 grader, stekes ca. 18 min, eller kjernetemperatur på 52-55 grader. Tas ut av ovnen og hviler i ca. 15 min.
  • Mulig grønnsaker må ha noen minutter lenger tid, men sjekk mørhet. Krydres lett.

Saus:

  • 100 gr. blåbær.
  • 20 stk. stenfrie blå druer, delt i 2.
  • 4 dl kraft, grønnsaksbuljong el.
  • 1/2 rødløk.
  • Samme krydder som over.Slik gjøres det.
    Løken finhakkes. I en gryte, freses så bær og løk i litt smør eller olje. Ha i kraften og litt krydder.
    La det koke ca. 15-20 min. Jevnes så til passe tykkelse med litt maizena, rørt ut i litt kaldt vann.
    Tenker 1-1,5 ss vil være nok. Smakes til slik du ønsker.

Krydder og urter:

Kjøp ditt krydder på nett fra Krydra.no
Rabattkode er lagt på – kokkengeir10 – gir 10% rabatt.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg