Reklame | Krydra.no Kakaonibs - rå/økologisk.
Biscotti, kjent også som cantucci, er italienske mandelkjeks som har sin opprinnelse i den toskanske byen Prato. De er to ganger bakte, avlange, tørre, knasende og kan dyppes i en drink, tradisjonelt Vin Santo.
Vin Santo eller vinsanto er en søt dessertvin fra Toscana i Italia. Den er vanligvis laget på trebbiano- og malvasiadruer. Vinen lages på tørkede druer og den oksiderer noe under fremstillingen. Ulike vinsanto kan fremvise store variasjoner seg imellom. I noen tilfeller tilføres vinen sprit og endres til sterkvin. Graden av sødme og oksidasjon kan variere mye mellom de ulike produsenter.
Biscotti kan også godt dyppes i en espresso. Denne varianten, med kakaonibs, passer godt til espresso kaffe.
Oppskrift gir ca. 40 stk.
- 375 gr. hvetemel.
- 175 gr. sukker.
- 3 egg (M/L).
- 1/2 ts. bakepulver.
- 1 ts. vaniljesukker.
- 2 – 3 ss kakaonibs.
- 150 gr. mandler. Skåldes og grovhakkes – kjøres lett i en foodprosessor.
- Sett stekeovnen på 180 °C – uten vifte.
- Kjør hvetemel, sukker, egg, bakepulver og vaniljesukker i en mikser eller foodprosessor til du får en fast deig.
- Ha så deigen på disken, og bland godt inn mandler. Bruk litt mel om deigen setter seg til disken.
- Rull så ut 2 pølser på ca. 20 cm.
- Pølser legges på en stekeplate med bakepapir. Trykkes så ned til du har en høyde på 1,5 – 2 cm.
- Stekes så i 15-20 min – til gyllen farge.
- Ta ut av ovnen, og kjøl lett ned.
- Sett stekeovn på 170 °C.
- Pølsene skrå skjæres i skiver – 1,5 cm. tykke.
- Settes tilbake i ovnen og stekes med ovnsdøren åpen i ca. 15-20 min.
Legges på en rist og avkjøles helt. De skal bli helt tørre, før de legges i en tett boks/glasskrukke.