Italiensk biscotti med kakaonibs.

Reklame | Krydra.no Kakaonibs - rå/økologisk.

Biscotti, kjent også som cantucci, er italienske mandelkjeks som har sin opprinnelse i den toskanske byen Prato. De er to ganger bakte, avlange, tørre, knasende og kan dyppes i en drink, tradisjonelt Vin Santo.

Vin Santo eller vinsanto er en søt dessertvin fra Toscana i Italia. Den er vanligvis laget på trebbiano- og malvasiadruer. Vinen lages på tørkede druer og den oksiderer noe under fremstillingen. Ulike vinsanto kan fremvise store variasjoner seg imellom. I noen tilfeller tilføres vinen sprit og endres til sterkvin. Graden av sødme og oksidasjon kan variere mye mellom de ulike produsenter.

Biscotti kan også godt dyppes i en espresso. Denne varianten, med kakaonibs, passer godt til espresso kaffe.

 

Oppskrift gir ca. 40 stk.

  • 375 gr. hvetemel.
  • 175 gr. sukker.
  • 3 egg (M/L).
  • 1/2 ts. bakepulver.
  • 1 ts. vaniljesukker.
  • 2 – 3 ss kakaonibs.
  • 150 gr. mandler. Skåldes og grovhakkes – kjøres lett i en foodprosessor.
  1. Sett stekeovnen på 180 °C – uten vifte.
  2. Kjør hvetemel, sukker, egg, bakepulver og vaniljesukker i en mikser eller foodprosessor til du får en fast deig.
  3. Ha så deigen på disken, og bland godt inn mandler. Bruk litt mel om deigen setter seg til disken.
  4. Rull så ut 2 pølser på ca. 20 cm.
  5. Pølser legges på en stekeplate med bakepapir. Trykkes så ned til du har en høyde på 1,5 – 2 cm.
  6. Stekes så i 15-20 min – til gyllen farge.
  7. Ta ut av ovnen, og kjøl lett ned.
  8. Sett stekeovn på 170 °C.
  9. Pølsene skrå skjæres i skiver – 1,5 cm. tykke.
  10. Settes tilbake i ovnen og stekes med ovnsdøren åpen i ca. 15-20 min.

Legges på en rist og avkjøles helt. De skal bli helt tørre, før de legges i en tett boks/glasskrukke.

Biscotti med kakaonibs.
Biscotti med kakaonibs og espresso.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg