Kakaonibs, rå – økologisk.

Reklame | Krydra.no alt av krydder.

Hos Krydra.no, kan du handle 100% naturlig og økologisk dyrket kakaobønner (Theobroma Cacao) uten skall, i biter. Crillo variant av glimrende kvalitet. Kakaonibs har blitt brukt i tusenvis av år i matlaging og medisin, men bare nylig vunnet popularitet som ingrediens i det moderne europeiske kjøkken. Kakaonibs er knuste biter av fermenterte kakaobønner uten skall.

Tilbereding: Klar til bruk som de er, ingen forberedelser er nødvendig.
Anbefalte bruksområder: Kakaonibs er ristede kakaobønner, separert fra skallet og brutt i mindre biter. Kakaobiter kan spises som mellommåltid eller tilsettes bakevarer og andre retter for ekstra crunch og sjokoladesmak.
Smak og aroma: Bittersøt
Oppbevaring: Oppbevares tørt og kjølig.
Inneholder: 100% kakaobønner i biter.
Allergener: Ingen kjente

Inneholder over 300 aktive stoffer, inkludert fenyl, etylamin og serotin, er kakaobønner den rå basen for sjokoladeproduksjon.
Theobroma cacao-treet, som stammer fra det tropiske klimaet i Sør-Amerika, er hellig blant mayaene og aztekerne. På egen hånd er kakaobønnene en fin “supermat”, ettersom de fremmer en rekke antioksidanter og andre næringsstoffer. Produsert av organiske dyrkere i Peru, inneholder kakaobønner mer antioksidanter enn rødvin og 3 mer enn grønn te. Kakaobønner utgjør en rik kilde til mineraler. Rå bønner ble høstet for hånd som belg, og blir valgt for den beste kvaliteten og fermentert for å redusere den opprinnelige bitterheten. Etter å ha renset de tørkede bønnene i naturlig vann, blir de skrellet og kjernen deres trukket ut for å bli brutt opp i “nibs”. Produksjonsprosessen bevarer næringsverdien til kakaoen helt uten tilsetningsstoffer

 

Kakaonibs har flere bruksområder.

  • Godt i Granola.
  • I småkaker og kjeks. F.eks cookies og muffinds.
  • Tilsatt i iskrem.
  • Krydder i maten – f.eks pastaretter. Ja klart det.
  • Kakaonibs som nøtter.
    Her er det kun fantasien som stopper deg fra den store sjokoladeopplevelsen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg