Kala namak, saltbiter fra India.

Kala Namak salt Kala Namak er et naturlig rent og uraffinert vulkansk mineralsalt fra India, som blir fremstilt etter 100år gamle tradisjoner.

Grunnet de vulkanske mineralene kalles det også svart salt. Saltet er preget av et høyt innhold av vannsulfid og jern, og gir det en karakteristisk aroma.

Dette gjør det veldig populært blant veganere for  å gi forskjellige retter smak av egg. Saltet er deilig i tofurøre, vegansk omeletter, indiske retter som chutneys og chaats eller med grønnsaker og fisk.

Bruk: Svovelsmaken i dette saltet gjør dette veldig populært blant veganere, for å gi et egg smak til forskjellige retter. Saltet er deilig i “scrambled tofu”, vegansk omeletter, indiske retter som chutneys og chaats ( indisk mellommåltid) (indisk grønnsak og fruktsalater) eller med grønnsaker og fisk.

Smaksprofil: Kala Namak har en unik svovelsmak som ligner kokte egg. De sure bisulfatene bidrar med en mild syrlig smak.  Selv det inneholder hydrogensulfid, som er giftig i høye konsentrasjoner, så er mengden i Kala Namak veldig liten, og dermed er effekten på helsen ubetydelig. Hydrogensulfid er også en av komponentene i lukten av råtten egg og sur melk.

Også kjent som : Himalayan Black Salt, kala loon, bit lobon,  sulemani namak, Black salt Sort salt/svart salt

Hentet fra Krydra.no

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg