Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Klementiner, er for mange like viktig som julemat, gaver og pepperkaker i julen.
Klementinen er en krysning mellom mandarin og appelsin. Klementinen forveksles ofte med mandarinen. Det er forskjell på disse to frukter. Klementinen er ofte flatere, uten stein, og den er å få gjennom hele året. Mandarinen, har ofte et tynnere skall, har stein, og har sessong sensommer og vinter. Siden 1990 tallet, har klementinen tatt det meste av markedet i Norge, og mandarinen ofte er å finne i hermetikk. I Norge, spises der ca. 30 000 tonn av disse to frukter, der ca halvparten spises i desember. Her kommer en annen måte å nyte klementiner på, utover det å spise den som den er.
Sammen med riskrem, smakte denne desserten helt himmelsk.
Oppskrift 6 porsjoner.
- 6 klementiner.
- 1 dl sukker.
- 1/2 dl varmt vann.
- 2 kanelstenger.
- 1-2 stjerneanis.
- 2-3 ss. Southern Comfort – til flambering. Eller en dash.
- Klementiner skrelles og deles.
- Sukker har du i en stekepanne.
- Sukker brunes. Ikke for høy varme, da det da vil svi fort. Rør i sukkeret når du
ser det begynner å bli brunt der det smelter. Trekk til side, og tilsett det varme vannet. - Rør rundt til alt er oppløst.
- Tilsett så delte klementiner, sammen med kanelstang.
- Klementiner overøses med sukkerlake av og til, eller du kan vende klementiner. La det putre lett i ca 5 min. Finn frem lighter eller en gassbrenner. Tilsett spriten, og tenn på. La det brenne ned. Trekk til side, og la det avkjøles til du kan sette klementiner kjølig.
Riskrem.
- 350-400 gr. risgrøt. Egen kokt grøt, eller ferdig grøt fra Tine.
- 2,5 dl kremfløte.
- 3-4 ss sukker.
- 1 ts. vaniljesukker.
- Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en passe stor bolle.
- Piskes til en passe tykk krem. Heller litt for lite, enn for mye.
- Rør så inn den kalde grøten.
- La den avkjøles, om ikke du vil servere med en gang.
Klenementiner toppes riskremen, sammen med den gode karamellsausen, og desserten nytes.
Dette er en annerledes riskrem du vil sette pris på.
Kanel og anis brukt i desserten er fra Krydra.no Bruk kokkengeir10 (gir 10%)når du bestiller ditt krydder. (Om du bestiller for over kr 649,- i desember, får du 15% ved bruke av KRYDRAJUL)
Du må da endre fra kokkengeir10 til denne koden, der det er lagt inn. KRYDRAJUL
Koden legges inn/er her lagt inn i bestillingsskjema. Legg til mer krydder om du ønsker i skjema, før du sender din bestilling. Lokalt i Arendal, eller som nettbestilling, og du får det hjemsendt.
Måtte bare innom for å se og lese, for dette hørtes helt himmelsk ut, og det er jeg sikker på at det er. Må prøves. En annen gang. I går på førstedag jul hadde jeg tradisjonen tro riskrem med hjemmelaget kirsebærsaus. Godt det også. Fortsatt god jul🤶🏻
God jul pensjonistgunna.
Takker for hyggelig tilbakemelding. Bekrefter at dette ble “himmelsk godt”. Tradisjon skal en ellers ikke tulle med.
Kokken i meg, gjør at jeg prøver ut mye, som denne desserten. Vi holder oss ellers til tradisjon i heimen.
Riskrem med kirsebærsaus er også himmelsk godt. Fortsatt god jul, og et godt nytt år.