Kaker i lavkarbokuren, er ikke alltid lett å finne. Her kommer en konfektkake, dryddet med kokos strø.
Oppskrift 12 stk – 24 cm form.
Bunnen:
- 3 eggehviter
- 100 gr. mandelmel – malte mandler.
- 50 gr. sukrin.
- 1 tsj. bakepulver.
Varm opp stekeovn til 165 grader. Stivpiske eggehviter og sukrin. Bland forsiktig inn mandler og bakepulver. Ha massen i en bakeform, kledd bunn med bakepapir, og smurte sider. Stek kakebunnen i ca. 30-35 min. Legg folie, bakepapir på toppen de siste 10 min. Kjøles ned etter steking.
Kremen:
- 3 eggeplommer.
- 1 dl kremfløte.
- 75 gr. smør – romtemperert.
- 30 gr. sukrin
Kok opp fløte og sukrin. Rør sammen eggeplommer, og tilsett eggeplomme i fløten. Rør godt. Ved første bobler, trekkes det til side. Rør litt ekstra, før det helles over i en kald bolle, og settes til avkjøling. La det tykne til det blir en krem. Kjør så smør til en luftig smørkrem. Rør så inn kremen, til du får en fin krem som så smøres på den kalde kakebunnen. Toppes med 3-4 ss kokos strø og litt bakekakao. Settes kjølig så kremen igjen setter seg.
165,4 gr. fett – 92,3 gr. kbh (12,3) – 12,2 gr. fiber – 45,4 gr. protein.
Kaken inneholder sukrin, som gir en høy kbh indikasjon. Utregning viser derfor som i (-), 12,2 gr. Info om sukrin:
Sukrin er en naturlig sukkererstatning med null kalorier. Sukrin inneholder ingen karbohydrater som tas opp av kroppen, og er perfekt for deg som ønsker lite kalorier og et stabilt blodsukker. Med Sukrin kan alle nyte søtt i hverdagen med god samvittighet.