Squashen i Norge nærmer seg sesongslutt. I tiden juni – september er den beste tiden for denne anvendelige grønnsaken. Squashen får kuldeskader under 10 grader, og bør ikke ligge i kjøleskapet. Squashen er en god grønnsak i keto/lavkarbo kurer. Den inneholder kun 1,8 gr. kbh/100 gr. Fin kilde til B – vitamin som folat, vitamin C, og mineralet kalium. Her sammen med fløte, parmesan og ostechips, er det en enkel, rask og god suppe som står på bordet i løpet av ca. 15 min, om du jobber raskt nok. Lag ostechipsen dagen før, som beskrevet tidligere i bloggen.
Oppskrift 2 personer.
- 2 dl kremfløte.
- 300 gr. squash.
- 20 gr. purreløk.
- 1 ss smør – 1 ss plivenolje.
- 2 ss raspet parmesan.
- 6 biter ostechips.
- Salt, pepper, litt pizzakrydder, litt buljong (0 kbh)
Start med å vaske squashen. Kutt den i fine strimler, eller rasp den på grov rasp. Jeg brukte en spiralizer,som kan lage spaghetti lignende strimler. Kutt purreløk i fine strimler. Ha smør og olje i en varm gryte. Ikke la det bli brunt. Ha i squash og purreløk. La det frese lett. Ha i fløten, og la det koke inn, ca 5 min. Squash slipper en del væske.
Krydre opp med smakstilsetninger som oppgitt. Ha i suppeskåler. Topp med raspet parmesan og ostechips. Godt som et mellommåltid.
1209 kcal – 117,3 gr. fett – 13,3 gr. kbh – 2,1 gr. fiber – 23,7 gr. proteiner.