Kremet squas suppe med parmesan og ostechips. ( Lavkarbo)

Squashen i Norge nærmer seg sesongslutt. I tiden juni – september er den beste tiden for denne anvendelige grønnsaken. Squashen får kuldeskader under 10 grader, og bør ikke ligge i kjøleskapet. Squashen er en god grønnsak i keto/lavkarbo kurer. Den inneholder kun 1,8 gr. kbh/100 gr. Fin kilde til B – vitamin som folat, vitamin C, og mineralet kalium. Her sammen med fløte, parmesan og ostechips, er det en enkel, rask og god suppe som står på bordet i løpet av ca. 15 min, om du jobber raskt nok. Lag ostechipsen dagen før, som beskrevet tidligere i bloggen. 

Oppskrift 2 personer.

  • 2 dl kremfløte.
  • 300 gr. squash.
  • 20 gr. purreløk.
  • 1 ss smør – 1 ss plivenolje.
  • 2 ss raspet parmesan.
  • 6 biter ostechips.
  • Salt, pepper, litt pizzakrydder,  litt buljong (0 kbh)

Start med å vaske squashen. Kutt den i fine strimler, eller rasp den på grov rasp. Jeg brukte en spiralizer,som kan lage spaghetti lignende strimler. Kutt purreløk i fine strimler. Ha smør og olje i en varm gryte. Ikke la det bli brunt. Ha i squash og purreløk. La det frese lett. Ha i fløten, og la det koke inn, ca 5 min. Squash slipper en del væske.
Krydre opp med smakstilsetninger som oppgitt. Ha i suppeskåler. Topp med raspet parmesan og ostechips. Godt som et mellommåltid. 

1209 kcal – 117,3 gr. fett – 13,3 gr. kbh – 2,1 gr. fiber – 23,7 gr. proteiner.

 

Kremet Squas suppe med parmesan og ostechips.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg