Spinat er en god og næringsrik spiselig plante, i amarantfamilien – i nellikfamilien.
Spinat dyrkes for sine spiselige blader. Dyrkingen startet i Persia. Spinat har et høyt innhold av mineraler som jern, kalsium, kalium og magnesium. Også god kilde til vitamin A. Her mikses spinat inn i lammedeig, og vi får gode, smaksrike og mineralholdige boller.
Oppskrift 3 porsjoner.
- 400 gr. lammedeig.
- 1 stor pose spinat.
- 2 egg.
- 50 gr. (½ løk) rødløk i små terninger.
- 200 gr. kål, finstrimlet
- 50 gr. rødløk i båter.
- 50 gr. purreløk i skiver.
- 6 buketter brokkoli.
- 2 dl. lettrøkt tomatsuppe – tidligere oppskrift.
- 1 tsj. sichuanpepper, grønn – Krydra.no
- 1 ½ tsj. Hawaisalt, sort lava – Krydra.no
- ½ tsj. Afrikansk snøflak salt – Krydra.no
- 2 ss Olivia smør til steking.
- Olivenolje til steking.
1868 kcal – 126,8 gr. fett – 25,5 gr. kbh – 19,5 gr. fiber- 142,3 gr. protein.
Miks sammen lammedeig, finhakket løk, 2 egg, og miksen av sichuan og Hawaisalt. Ha også i spinaten som først dampes lett i 2 min, presses vannet ut av, finsnittes, og blandes så inn i deigen. Rør godt om. Ha 1 ss olivia smør og litt olje i en stekepanne. Forme lammeboller med en spiseskje. Av denne deigen får du 9 – 12 boller. Stekes i 3-4 min på hver side. Når du trykker på dem, skal der være litt spenst i dem. Sett dem til lett hviling. Fres så kål, løk og purreløk i 1 ss smør og olje. Freses ca. 5-6 min. Krydres opp med Afrikansk snøflak salt. Sausen, er rester fra lettrøkt tomatsuppe, som kokes inn til en passe tykk saus. Se tidligere i bloggen for denne oppskriften. Brokkoli dampes i 2-3 min. Anrett og nyt maten.