Lammeboller i fløtesaus med bacon.

De deilige smaker av lammekjøtt, ser vi frem til hver høst. Selv om lam kan kjøpes gjennom hele året, og ferskt kjøtt i ca. 8 mnd av dem, gleder vi oss til høsten, da lammet er på sitt beste. Alt på dyret må brukes, og kjøttdeig kan brukes til mye. 

Oppskrift 2 personer.

  • 12 lammeboller. Se oppskrift tidligere i bloggen.
  • 30 gr. grønn paprika.
  • 30 gr. gul paprika.
  • 50 gr. løk.
  • 100 gr. ternet bacon.
  • 1 dl kremfløte.
  • 1 god ss creme fraiche.
  • ½ ts peppermiks, ½ ts salt, ½ ts hvitløkspulver.
  • 150 gr. blomkål.
  • 150 gr. brokkoli.
  • ½ tomat uten kjerne.
  • 5 basilikumblader.

Inneholder: 154,7 gr. fett – 16,1 gr. kbh – 9,8 gr. fiber – 115 gr. protein.
Ca. 8 gr. kbh pr/porsjon.

Kutt grønnsaker i passe biter. Fres dem sammen med bacon i litt olivenolje. Tilsett så fløte og creme fraiche. Ha lammebollene i, og la det trekke/koke lett til sausen tykner av seg selv. Ha i 3 dråper sukkerkulør. Krydre til passe smak etter ønske. Kutt blomkål og brokkoli i passe buketter. Dampes i ca. 3 min i lettsaltet vann. Serveres med strimlet tomat og basilikum på toppen. Server gjerne med poteter eller rotmos. Uten poteter, er dette en lavkarborett.

 

Kjøttboller av lam.
Lammeboller i fløtesaus med bacon.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg