De deilige smaker av lammekjøtt, ser vi frem til hver høst. Selv om lam kan kjøpes gjennom hele året, og ferskt kjøtt i ca. 8 mnd av dem, gleder vi oss til høsten, da lammet er på sitt beste. Alt på dyret må brukes, og kjøttdeig kan brukes til mye.
Oppskrift 2 personer.
- 12 lammeboller. Se oppskrift tidligere i bloggen.
- 30 gr. grønn paprika.
- 30 gr. gul paprika.
- 50 gr. løk.
- 100 gr. ternet bacon.
- 1 dl kremfløte.
- 1 god ss creme fraiche.
- ½ ts peppermiks, ½ ts salt, ½ ts hvitløkspulver.
- 150 gr. blomkål.
- 150 gr. brokkoli.
- ½ tomat uten kjerne.
- 5 basilikumblader.
Inneholder: 154,7 gr. fett – 16,1 gr. kbh – 9,8 gr. fiber – 115 gr. protein.
Ca. 8 gr. kbh pr/porsjon.
Kutt grønnsaker i passe biter. Fres dem sammen med bacon i litt olivenolje. Tilsett så fløte og creme fraiche. Ha lammebollene i, og la det trekke/koke lett til sausen tykner av seg selv. Ha i 3 dråper sukkerkulør. Krydre til passe smak etter ønske. Kutt blomkål og brokkoli i passe buketter. Dampes i ca. 3 min i lettsaltet vann. Serveres med strimlet tomat og basilikum på toppen. Server gjerne med poteter eller rotmos. Uten poteter, er dette en lavkarborett.