Frikadeller er små kjøttboller/kaker laget av kjøttfarse med svin, storfe, lam/-eller viltkjøtt. Utgangspunktet er som sagt kjøttdeig som eltes/ røres, spes, krydres, formes til boller og stekes. Her er smakstilsetningen Gyroskrydder og Norvegia ost, samt lettrøkt pepper og salt.
Sammen med en varm salat tilsatt fetaost, er dette en god og smakfull lavkarborett.
Oppskrift 2 – 3 porsjoner.
Frikadeller: 6 stk.
- 300 gr. kjøttdeig av svin – annen kjøttdeig.
- 1 egg.
- 20 gr. finhakket rødløk.
- 50 gr. raspet hvit ost.
- 20 gr. gyros krydder – Krydra.no
- 1 ts. miks salt/pepper – Krydra.no
- 3 ss. olivenolje. (30 gr.)
Fetaost salat
- 285 gr. squash. (1 stk.)
- 60 gr. rødløk – 1/2 løk.
- 125 gr. sjampinjong.
- 50 gr. rød paprika.
- 85 gr. fetaost – marinert på glass.
- 1 ts. miks salt/pepper. Krydra.no
Inneholder: 1090 gr. – 1184 kcal. – 74,7 gr. fett – 26,2 gr. kbh. – 8,3 gr. fiber – 98,7 gr. protein.
- Bland sammen kjøttdeig, egg, raspet ost, 20 gr. løk, krydder og rør godt om.
- Kutt alle grønnsaker i passe biter. Freses i en gryte.
- Varm opp stekepannen, ha i oljen og stek frikadeller gyllen brune på begge sider. Ca. 3-4 min på hver side.
- Bland inn fetaosten i de varme grønnsakene. Ha i salt og pepper.
Nyt de herlige smaker i denne retten.
0 kommentarer