Reklame | Krydra.no - alt av krydder.
Vinterferien er på hell, og uken har gått med til forskjellige turer i lokalmiljøet. Samfunnet er jo stengt for de store ferier, så det å få disse små turene, rekreasjoner med den du er glad i, eller med gode venner og familie, gjør at dagene blir kortere. Mange oppholder seg nok i hjemmet, uten å gå for mye ut blant folk, så da må man jo finne på noe. Mat. Mat er en form for rekreasjon om du er den som lager maten, eller du er den som er med å nyte maten. Jeg er av dem som til enhver tid lager mat. Om det er på jobb, er hjemme, eller er på besøk hos familie og venner, har jeg på en eller annen måte en finger med. Denne retten som her kommer, er en av mange som dukker opp i hodet i løpet av dagen. Har i mange år laget mat, uten nevneverdig å ha laget samme rett flere ganger. Bare siden jeg startet med blogging på Blogg.no i september 2020, har jeg lagt inn 216 retter. Dvs. ca. 40 retter pr mnd. Fantasi er mye når det gjelder matlaging. så det å utfordre seg selv, er alfa omega. Sett deg selv de små mål om å skulle kunne lage retter du kan klare. Ikke sett i gang de store menyer om ikke det er det du matcher. Lykke til med din tid på kjøkkenet. Gled en som elsker å bli overrasket.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 400 gr. kylling – 1/2 kylling uten bein.
- 20 gr. serano/ parmaskinke, småstrimlet.
- 40 gr. rødløk i små terninger.
- 10 gr. vårløk i små skiver.
- 30 gr. rød paprika i små terninger.
- 50 gr. grønn paprika i grove biter.
- 100 gr. sjampinjong i grove biter.
- 40 gr. rødløk i båter.
- 150 gr. brokkoli i middels buketter.
- 20 gr. parmesan – raspet.
- 5 ss olivenolje.
- 1 ss. paprika, søt røkt – Ungaren – Krydra.no
- 1,5 ts. Hawaiisalt, grønn bambus Jade – Krydra.no
- 1 ts. sort pepper, Tellicherry, hel økologisk – Krydra.no
- 3 ss. creme fraiche.
- Litt hyssing til oppbinning.
Inneholder: 976 gr. – 1604 kcal. – 121,9 gr. fett -15,6 gr. kbh. – 13,6 gr. fiber – 104,2 gr. protein.
- Kyllingen som er utbeinet, delt mellom bryst og lår, skjæres inn sidelengs og brettes ut, slik at du kan fylles. Tenk litt som en vaffel som brettes.
- Serano og grønnsaker på linje 3-5, freses i olivenolje i 2 min. Kjøles lett ned etter steking. Krydres med litt pepper.
- Massen fylles på den ene halvparten på den delte kyllingen, raspet ost på – før du ruller og lukker inne fyllet. Bindes opp med hyssing.
- Rullene brunes på alle sider, og settes i stekeovn på 180 °C i 25 min.
- Resten av grønnsaker, freses i olje, krydres med salt og pepper. HA i paprika. Tilsettes creme fraiche, og kokes lett. Krydres med salt og pepper.
- Brokkoli dampes lett i 2 -3 min. før servering.
- Kyllingen deles i 2, og anrettes på sausen. Brokkoli rundt.