Reklame | Krydra.no
Her kommer atter et bakverk for de som er allergikere, har intoleranse for gluten, samt de som ikke kan ha melk eller gjær. Her er der benyttet havrefiber i kombinasjon med bakepulver og soyamelk. Resultatet ble helt perfekt, og av det jeg har smakt av glutenfrie bakevarer gjennom min tid som kokk i snart 30 år, er dette faktisk noe av det bedre i smak og konsistens. Der er mange som har lagt sin elsk på havrefiber, da det er lett å bake med dette produktet. Det er å si at havrefiber ikke kan sammenlignes med hvetemel. Prøv og kom gjerne med tilbakemeldinger om hva dere synes. Lykke til mer baksten.
Oppskrift 5 baguetter à ca. 90-100 gr.
- 3 medium egg.
- 1,5 dl. soyamelk, uten sukker. Romtemperert.
- 75 – 80 gr. havrefiber – Tights.no
- 3 ts. bakepulver.
- 1,5 ss fiberhusk.
- 1,5 ts. Afrikansk snøflak, salt – Krydra.no
- 1/4 ts. xantangummi – Krydra.no
- 2 ss. olivenolje.
- 1 ss. sukrin sirup.
- 1 ts. Hvitløkspulver.
Inneholder: 488,5 gr. – 743 kcal – 40,6 gr. fett – 8,2 gr. kbh – 107,2 gr. fiber – 28,5 gr. protein.
(Tar du bort hvitløkspulver, sparer du 2,5 gr. kbh.)
- Rør sammen det våte, inkl 1 ss olivenolje.
- Fin fremm og bland de tørre ingredienser.
- Bland så sammen det våte og det tørre.
- Om du føler røren blir for fast, tilsettes vann spiseskje for spiseskje til du får en litt mindre fast røre.
- Om deigen er for våt, tilsettes litt ekstra havrefiber. Vær da varsom.
- Rør deigen godt sammen, og sett den til hviling i ca. 30 min.
- Del deigen i 5-6 emner. Bruk litt olje i hendene for at ikke deigen skal klisse for mye. Rull ut til passe baguetter, og la de så hvile i 10 min ekstra, før du pensler med egg eller olje, og drysser hvitløkspulver og litt flaksalt – Maldon el. på toppen.
- Legges på bakebrett med bakepapir.
- Settes i oppvarmet ovn på 200 °C og stekes i 20-25 min.
Prøvde på disse, men hevet ikke, og ble råe i midten selv om jeg stekte de lenge.
Hei Anne. Har ikke hatt den utfordringen enda, men du kan prøve på nytt med å bytte ut bakepulver med gjær. Da ikke så mye. Viktig at deigen som er med bakepulver får hvile en god stund. Hilsen Geir.