Lerstang kyllingfilet med wokgrønnsaker og ramsløksmør.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten. Norrona.net tallerken fra Lifestyleserien Benedikt.

Vil du ha kortreist kylling av beste kvalitet, som har blitt produsert med fullt fokus på dyrevelferd, er Lerstang kylling et godt valg.

Lerstang kyllinger en rase som er definert som saktevoksende kylling, og det gir en helt unik smaksopplevelse. At Lerstang kylling er sakte­voksende vil si at den vokser i sitt naturlige tempo, og den lever over dobbelt så lenge som en konvensjonell kylling.

Kyllingene klekkes ut på Lerstang gard i Vestfold, og vokser opp på 11 gårder i omradet i romslige kyllinghus med vinterhager, vinduer og naturlig dagslys. Dagslyset gir kyllingen en naturlig døgnrytme, og gjør at den lever et så sunt liv som mulig. Den har også nok av plass å boltre seg på, med fri tilgang til halmballer, vagler, krasstein, vann og fôr som er helt fritt for importert soya. (Info: Meny.no)

Oppskrift 2 porsjoner.

  1. Kutt grønnsaker i passe biter for rask steking i wok.
  2. Kyllingfilet stekes i stekepanne med smør og litt olje. Krydres lett med noe av krydderblandingen. Steketid avhenger av størrelse.
    Kan godt stekes lett på begge sider, krydres og settes i stekeovn på 180 °C i ca. 15-18 min. Må være gjennomstekt.
  3. Grønnsaker stekes i wok/ stekepanne med resten av oljen. Start med gulrot som tar lengst tid. etter ca. 1 min, tilsettes andre grønnsaker, sukkererter de siste 30 sek. Krydre lett med resten av krydderet, samt soyasausen til slutt like før servering.
  4. Del kyllingfilet i 2, og anrett fileten på grønnsaker, toppet med ramsløksmør.

Ref: oppskrift til ramsløksmør her:

RAMSLØK SMØR. 

  • 400 gr. meierismør, eller annet godt smør
  • Ca. 0,5 dl. olivenolje.
  • 100 gr. finhakket ramsløk.
  • Litt sitronsaft, litt salt, litt peppermiks/pepper, litt aromat/ gastromat. (kan utelates).

Inneholder: 578 gr. – 3459 kcal. – 369,2 gr. fett – 22 gr. kbh. – 2,2 gr. fiber – 10,7 gr. protein. (3,8 gr/ pr 100 gr.)

  1. Legg smøret på benken til det får romtemperatur. Blir da lettere å røre sammen.
  2. Ha alle ingredienser i en foodprosessor, og kjør det til alt er godt blandet.
  3. Legg 2 doble matpapir/ bakepapir på benken.
  4. Legg halvparten av smøret på hvert av papir, rull til 2 ruller, press fra hver side til du får en passe smørrull.
  5. Pakk så smøret inn i plastfolie. Legges i frysa, hvor det kan ligge lenge.
  6. Husk å datere smøret.
  7. En sikker vinner på grillmaten.
Lerstang kyllingfilet.
Lerstang kyllingfilet med wok grønnsaker og ramsløksmør.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg