Lettsaltet torskefilet på rødkålstuing.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.

Nytt år og nye oppskrifter. Mange oppskrifter med lettsaltet torsk, er med gulrot, baconfett og poteter. Andre bruker kanskje ertestuing. Her kommer min oppskrift, som kanskje ikke er tradisjon, men som smaker godt. Her slipper dere smøret, da rødkålstuing gir nok saus til retten. Sparer deg for noen kalorier, som kanskje ikke er dumt på nyåret. Fisk er ellers sunt, og vi bør spise mer av det gjennom uken, selv om prisen på fisk kanskje for mange gjør at de styrer unna.

 

 

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 600-800 gr. lettsaltet torskefilet. Kan ellers bruke fersk torsk du selv salter, eller lettsaltet uer.
  • 1 pk rosenkål.
  • 8-12 middels poteter.
  • 1/2 liten rødkål.
  • 150 gr. bacon.
  • 2 ss smør – til saus.
  • 3 ss hvetemel – til saus.
  • Ca. 3 dl. varm melk – til saus.
  • Litt muskatnøtt – til saus.
  • Salt, pepper og litt grønnsaksbuljong.
  1. Poteter skrelles og settes til kok i lettsaltet vann. Koketid varierer på hvilken poteter du bruker, men med middels, kokefaste poteter, ca. 30 min koketid.
  2. Sett over vann til å trekke fisken i. La det koke opp, og sett ned varmen slik at fisken kan trekke og ikke koke når det er tid for det.
  3. Rosenkål rensen, deles i 2. Dampes lett i ca. 5 min.
  4. Kålen skjæres i strimler, kokes i ca. 10 min.
  5. Smøret smeltes, røres så i hvetemel, og lar det så frese litt. Ikke brunes.
    Ha så i litt av kokevannet fra kålen, samt den varme melken, og rør godt, slik at klumper forsvinner. Smakes til med salt, pepper, muskat og litt grønnsaksbuljong. Ha i den kokte kålen, og la det trekke ca. 10-15 min.
  6. Fisken legges i kokevannet, og trekkes i ca. 5-10 min. Ikke salt i vannet.
  7. Rosenkålen siles.
  8. Bacon freses, og tilsettes rosenkålen. Kun pepper her, da bacon er salt.
  9. Anrettes med skinnsiden opp på kålstuingen, skinnet fjernes.

Næringsstoffer i retten: Kostholdsplanleggeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VINNER AV BUNNY AWARDS OG GRYXEN-AWARDS MATBLOGG 2024.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg