Medister og baconkaker med appelsindampet rødkål og gulrot.

Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.

Medisterkaker, er et tilbehør til julens ribbe, eller som en egen rett. Her tilsettes bacon og andre smakstilsetninger som også kan minne om julens smaker. Appelsin og muskat. Utover dette, er der brukt Ricotta i kaker og saus.

Ricotta er et italiensk melkeprodukt laget av myse. Navnet ricotta kommer fra latin recocta, kokt en gang til. Fersk ricotta er en hvit, bløt, umodnet ost som kan minne om cottage cheese i utseende. Den har en mild, søtlig smak når den er fremstilt av fersk, søt myse. (Wikipedia).

Vi var 2 personer som forspiste oss på denne retten. Normalt burde den holde til 3-4 personer. Så godt var det.

Oppskrift 3-4 porsjoner.

Medister og baconkaker.

  • 200 gr. stimlet svinekjøtt.
  • 150 gr. ternet bacon
  • 1/2 bx. ricotta.
  • 1 egg.
  • 2 ss potetmel.
  • 1 middels potet, skrelt og raspet. Press vannet ut.
  • 1/2 ts pepper.
  • 1/2 ts. salt.
  • 1/2 ts. støtet sennepsfrø.
  • 1/4 ts. muskat.
  • 0,5 dl h-melk.

Tilbehør.

  • 4-6 middels poteter.
  • 250-300 gr. rødkål. Skjært i båter.
  • 150 gr. – 2 stk. gulrot.
  • 1 ss. appelsinsyltetøy, eller 0,5 dl. appelsinjuice.
  • Salt, pepper og rosmarin som kryddertilsetning.
  • 3 ss. smør.
  • 4-5 ss. solsikke eller rapsolje. (Til steking).

Saus.

  • 3 dl. av kraften fra damping av kål og gulrot.
  • 1/2 bx. ricotta.
  • 1/2 ss tapioka stivelse, eller samme med maizena.
  • Litt sukkerkulør for farge i sausen.
  • 1 ss. sennep.
  • Salt og pepper som smakstilsetning.
  1. Tilsett kraften fra koking av grønnsaker i en passe gryte. Ha ricotta og rør rundt. Ha i tapioka eller maizena. Rør sammen, og tilsett så sukkerkulør, sennep, litt salt, rosmarin og kvernet pepper. Når sausen har kokt litt, smaker du om der må krydres noe.
    Til slutt røres 1 ss smør inn i sausen. Ønsker du å brune mel på gamlemåten, må du tilpasse mengde hvetemel i sausen til tykkelse som ønsket. Rør da først sammen smør og mel. Tilsettes så kraft og resten av ingredienser etter hvert til ferdig saus. Sausen har da behov for noe lengre koketid, for å koke ut smaker av melet.
  2. Kjør alle ingredienser som skal til for å lage medisterkaker i en foodprosessor til en passe glatt røre.
    Forsiktig med saltet, da der er en del salt i baconet.
  3. Steik en prøve og smak om det er nok krydder. Forme kaker med en spiseskje og stek dem gylne på begge sider.
    Hold dem varme til middag skal serveres.
  4. Poteter skrelles, eller du koker poteter med skal på. Koketid ca. 20-30 min. Prøv med en kniv. Når poteten slipper kniven, er de ferdige. Går mulig raskere om de skrelles og deles. Her er poteter også stekt i pannen etter steking av medisterkaker.
  5. Kålen og gulrot delt i to på langs, dampes med litt vann, appelsinsyltetøy eller juice, samt litt salt og kvernet pepper.
    Grønnsaker får en lett smak av appelsin. Passer godt til svinekjøtt. Koketid, ca. 10-15 min.
  6. Server gjerne med tyttebærsyltetøy, men det er ikke nødvendig her.

 

Middagsmat
Medister og baconkaker med appelsindampet rødkål og gulrot.
Medisterkaker med bacon
Medisterkaker med bacon
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg