Reklame | Krydra.no Gode smaker i maten.
Bakeren og Kokken. godt redskap er alt på et kjøkken.
Denne retten er en vegetar rett. For de som kan ha egg. Om du erstatter denne emulsjonen, og lager en emulsjon på en tynnere majones laget på cashew nøtter, får du en vegansk rett. Oppskrift følger her: Oppskrift fra Berit Norstrand.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 3 middels nypoteter – gjerne lokale. Her brukt Reddalspoteter.
- 1 egg. Romtemperert.
- 1,5 dl olje – nøytral. Romtemperert.
- 2 tsj. pesto – her brukt ramsløkpesto.
- 1 ss. sitronsaft.
- 30 gr. purreløk i strimler.
- 50 gr. gulrot i strimler.
- Olje til steking.
- Rosmarin, rosa flaksalt og tigerpepper fra Krydra.no
- Start med å vaske poteter godt. Tynnskives. Gjerne på en mandolin. Pass da fingrene.
- Fres så poteter i 3-4 min på passe varme. ikke brunes. Krydres med salt, pepper og rosmarin.
- Legges så over i 2 cocottformer – eller aluminiumsformer. Bruk ildfaste kopper om ikke.
- Stekes i ovnen på 180 °C i ca. 20 min.
- Ha et egg i en bolle. Tilsett og visp godt inn oljen, til en passe tykk dressing. Ha så i pesto, salt, pepper og sitronsaft.
- Stek gulrot og purre lett i litt olje.
- Krydres med salt og pepper.
- Når poteter er ferdige, anrettes det hele. Se bildet.
Retten kan gjerne fylles ut med flere grønnsaker til. Se da denne retten: Grønnsaker bakt i Omnia ovn.
Kan bakes i vanlig stekeovn. Samme temp som poteter – like lang tid.
Mandolin finner du ved å klikke på bildet under. Søk så mandolin.
0 kommentarer