Det bugner av plommer på trærne. Ja, menge har i år fått en super frukthøst. Mange har ikke kunnet ta i bruk alle plommer som trærne har på greinene. Mye har svunnet. I butikkene har det vært Norske plommer å få tak i. Her kommer en oppskrift på en dessert jeg håper du liker. Sammen med Mascarpone, blir dette en herlig avslutning på et godt måltid. Desserten er mektig, så det er nok smart å vente litt før desserten nytes.
Oppskrift gir 4 porsjoner.
- 12 stk plommer deles, og stein tas ut.
- 5-6 ss sukker.
- 1 dl. rød saft.
- 1 ss. maizena.
- 1 ts vaniljesukker.
- 8 ss mascarpone
- 2 ss melis.
- Litt raspet sitronskall.
- Ha plommer i en kasserolle, og tilsett sukker, rød saft og maizena.
- Rør godt om.
- La det få et oppkok.
- Ha plommer over i en ildfast form, og sett plommer i stekeovnen på 200 grader under folie.
- La det steke i ca. 30 min. Plommer blir møre.
- Lag en pannekakerøre – tynne pannekaker. Har du en god oppskrift, bruker du denne.
Om ikke, kan du jo bruke denne:
Pannekaker:
- 3 dl hvetemel.
- 4 stk. egg.
- 0,5 ts salt.
- 2 ts sukker.
- 5 dl melk.
- smør til steking
Visp alle ingredienser sammen, og la røren hvile i 30-60 min. Røren vi da sette seg.
Stek tynne pannekaker. Du får mange pannekaker av denne røren.
Visp til slutt mascarpone med melis og raspet sitronskall. Fylles likt i 4 pannekaker, som rulles sammen som en lukket wrap. Fordel plommer over. Dryss gjerne litt melis over.