Reklame | Krydra.no
Norrona.net med tallerker fra Lifestyleserien - Benedikt.
Pasto.no med balsamico.
Ønsker du nytt kjøkken - Wagner kjøkken - Arendal.
Biff er for mange den ultimate lørdagsmiddagen. På samme måte som Tacofredag, er bifflørdag for mange et must. Entrecote biff er for meg den beste biffen, sett bort fra en heftig indrefilet. Hvorfor entrecote, jo fordi denne har den fettmarmorering som skal til for å få en saftig biff. Også kaldt Rib- eye – biff. Entrecote kan helstekes eller stekes som stykket biff. Uansett, blir dette god biff på bordet. Lykke til.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 350 – 400 gr. entrecote.
- 3-4 poteter – tynnskivet.
- 120 gr. aspargesbønner – ferske.
- 4 skiver bacon – Tulip brukt her.
- 50 gr. sjampinjong – delt.
- 1 rødløk, delt i 2.
- 1 tomat – delt i 2.
- 50 gr. godt smør.
- 2 hvitløksfedd.
- 1 ts. Banasur pepper, røkt – støtet – Krydra.no
- 1 ts. Hawaiisalt. sort Lava – støtet – Krydra.no
- 1/2 ts. Isot chili, flak – Krydra.no.
- 1 ts. rosmarin, blader – Krydra.no.
- 2 dl fløte.
- 4 ss. olivenolje – til steking.
Uten poteter, men med blomkål isteden, er dette en lavkarborett.
Inneholder da:
- Poteter, fløte, krydder som salt, pepper, rosmarin og hvitløksfedd has i en ildfast form.
- Stekeovn på 200 °C. La poteter steke i ca. 25-30 min. Om det brunes for fort, dempes varmen. Gjerne bakepapir over.
- Løken som er delt i 2, kokes i rødvin og balsamiko, salt og pepper i ca 10-15 min.
- Aspargesbønner deles i 4, og rulles i bacon.
- I de siste 5 min. poteter steker, pannestekes entrecotebiffen sammen med resten av ingredienser.
- Biffen stekes til den svetter blod på topp. Snus og stekes på samme måte. Er da ca. medium. Krydres når du snur den siste gang.
- Retten toppes med smør innrørt med hvitløk, salt og pepper.
0 kommentarer