Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.
Pita eller pide er et rundt, flatt brød laget av hvetemel, vann, gjær og salt. Pitabrød kommer fra, og er mye brukt i, det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen. Brødet har tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i. (Hentet fra Wikipedia).
Oppskrift til 4 store Pitabrød.
- 3 egg.
- 1,5 dl soyamelk, eller mandelmelk uten sukker.
- 0,5 dl kaldt vann.
- 1 ss. olivenolje.
- 1,5 ts. salt.
- 80 – 85 gr. havrefiber.
- 1,5 ss. fiberhusk.
- 1/4 ts. xanthangummi. (kan utelates.)
- 2 ts. tørrgjær, eller 3-4 ts bakepulver.
- 2 ss. tomatpulver – Krydra.no
- eller du kan bruke 2 ss. tomatpure.
- 1 ss. pizzakrydder.
Inneholder: 456 gr. – 676 kcal – 37,3 gr. fett – 13,5 gr. kbh. – 83,7 gr. fiber – 26,7 gr. protein.
(Ca. 3,375 gr. kbh. pr. stk)
Fremgangsmåte: (Sett stekeovn på 180 °C).
- Start med å røre sammen egg, soyamelk/mandelmeld, vann, olje og saltet. (Bør være romtemperert.)
- Vei opp, og finn frem de andre ingredienser, og rør dem godt inn.
- Elte sammen for hånd til slutt, og lag en ball.
- La deigen å hvile i minimum 30 min. på benken før du lager 4 like pitabrød.
- Pita ca. 1 cm høye.
- La pitabrød igjen hvile under klede i 30 – 40 min. Hever lett.
- Stekes i ca. 20 – 25 min. Avhenger av ovnen. Pass på så de ikke svir seg.
Dette brødet skal brukes i en oppskrift med lammekjøtt og tzatziki. Følg link til oppskrift her – (kommer om litt).
0 kommentarer