Pita med tomatsmak. (Lavkarbo).

Reklame | Krydra.no alt krydder i maten.

Pita eller pide er et rundt, flatt brød laget av hvetemel, vann, gjær og salt. Pitabrød kommer fra, og er mye brukt i, det tyrkiske kjøkken og ellers i middelshavsregionen. Brødet har tradisjonelt blitt brukt til å dyppe i hummus og liknende sauser, samt til å servere matretter som falafel og kebab i. (Hentet fra Wikipedia).

Oppskrift til 4 store Pitabrød.

  • 3 egg.
  • 1,5 dl soyamelk, eller mandelmelk uten sukker.
  • 0,5 dl kaldt vann.
  • 1 ss. olivenolje.
  • 1,5 ts. salt.
  • 80 – 85 gr. havrefiber.
  • 1,5 ss. fiberhusk.
  • 1/4 ts. xanthangummi. (kan utelates.)
  • 2 ts. tørrgjær, eller 3-4 ts bakepulver.
  • 2 ss. tomatpulver – Krydra.no
  • eller du kan bruke 2 ss. tomatpure.
  • 1 ss. pizzakrydder.

Inneholder: 456 gr. – 676 kcal – 37,3 gr. fett – 13,5 gr. kbh. – 83,7 gr. fiber – 26,7 gr. protein.
(Ca. 3,375 gr. kbh. pr. stk)

Fremgangsmåte: (Sett stekeovn på 180 °C).

  1. Start med å røre sammen egg, soyamelk/mandelmeld, vann, olje og saltet. (Bør være romtemperert.)
  2. Vei opp, og finn frem de andre ingredienser, og rør dem godt inn.
  3. Elte sammen for hånd til slutt, og lag en ball.
  4. La deigen å hvile i minimum 30 min. på benken før du lager 4 like pitabrød.
  5. Pita ca. 1 cm høye.
  6. La pitabrød igjen hvile under klede i 30 – 40 min. Hever lett.
  7. Stekes i ca. 20 – 25  min. Avhenger av ovnen. Pass på så de ikke svir seg.

Dette brødet skal brukes i en oppskrift med lammekjøtt og tzatziki. Følg link til oppskrift her – (kommer om litt).

Pita med tomatsmak.
Lavkarbo pita med tomatsmak.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg