Red rub-kylling med rød rissalat og sesam-chilisaus. Middag 2/4.

Dagen i dag, byr Godt Levert på en kyllingrett. 2 porsjoner. Denne retten er en lun salat, bestående av varm ris som blandes inn med en salat, samt varm kylling i strimler på toppen. Tidsforbruket på denne retten, er ca. 35 min fra oppstart, etter å ha funnet frem ingredienser som ikke tar veldig lang tid. Om du er strukturert, har lagt dagens retter i kassen innrettet slik at du bare kan plukke frem ingredienser, går det 5 min på å finne frem alt.

Roedè porsjonsanbefaling:

Rissalat 300 gr.
Kylling 125 gr.
Sesam- chilisaus 1 ss.

Oppskrift Rød rissalat: Holder greit til 3 porsjoner.

 

  • 125 gr. rød ris. Tørrvare. Kokt vekt – ca. 470 gr.
  • 50 gr. spinatblader – fersk.
  • 1 klementin i båter. (80 gr.)
  • 200 gr. skrelt og raspet gulrot.
  • 1/2 rødløk i tynne strimler/båter. (75 gr.)
  • 10 gr. sesamfrø.
  • 1 ltr. vann – til koking av ris.

Inneholder: 519 gr. – 631 kcal – 5,8 gr. fett – 123 gr. kbh. – 11 gr. fiber – 15,6 gr. protein – 0,4 gr. salt.

 

Red rub – kylling.

  • 400 gr. kyllingkjøtt av kyllinglår utbenet.
    (Ønsker du magrere kjøtt, kan du bruke kyllingfilet.)
  • 1-2 gr. red rub – krydder. (Blanding av paprika, ingefær og chili)
  • 1 ss olje.

Inneholder: 411,5 gr. – 922 kcal – 64,1 gr. fett – 0,3 gr. kbh – 0,5 gr. fiber – 85,0 gr. protein – 1,2 gr. salt.

Tilbehør:

  • 1/2 sitron i båter. (55 – 60 gr.)
  • 1/2 bx. sesam- og chilisaus. (40 gr) fra Waldemars. Inneholder

Inneholder: 100 gr. – 97 kcal. – 6,2 gr. fett – 7,5 gr. kbh. – 1,7 gr. fiber – 1,5 gr. protein – 2,0 gr. salt.

  1. Start med å skylle risen. Sett over 1 ltr vann til koking med 1 ts. salt i.
  2. Ha i risen, og la det småkoke i 20 min. Risen vil ha lett tyggemotstand.
  3. I tiden risen koker, vendes kyllingen godt i rub som oppgitt. Kyllingen marineres i ca. 15 min.
  4. Skrell gulrot, og rasp den på det groveste på rivjernet.
  5. Spinat skylles og tørres.
  6. Løken deles i 2, og skjæres i tynne båter -skiver.
  7. Klementin skrelles å deles i båter.
  8. Kyllingen stekes 3-4 min på hver side, til gyllen farge.
  9. Risen siles, hviler under lokk vekk fra platen i 5 min.
  10. Kyllingen hviler samme tid etter steking.
  11. Bland sammen ris, gulrot, spinat, løk og klementinbåter.
  12. Skjær kyllingen i tynne strimler, og legg den på topp av salaten.
  13. Strø ristede sesamfrø på, og topp til slutt med sitronbåter.

Serveres med sesam- og chilisaus ved siden av. Smaken av retten var god. Salaten ble lun, da risen som er varm luner opp det kalde.
Kyllingen komplimenterer det hele, varm og god. Ellers en nøtteaktig og syrlig smak fra klementin og sesamfrø.
Rester etter måltidet var fortært, var på 290 gr. Dette nyttes til en lett salat dagen etter, eller du kan bruke det i en wrap eller wok.
Husk, vi kaster ikke mat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg