Reklame | Krydra.no alt krydder i maten. Kulina - ta med deg din kokebok på mobilen.
Oppskrift 2 porsjoner. Middag på ca. 15 min.
- 300 gr. reinsdyr indre eller ytrefilet.
- 10 stk. sjampinjong eller aromasopp i båter.
- 12 stk. rosenkål.
- 2 buketter brokkoli.
- 100 gr. aspargesbønner.
- 3 ss. creme fraishe,
- 1/2 rødløk i båter.
- Olje til steking.
- Salt, pepper og litt timian som krydder.
- Ta reinsdyrfilet ut av kjøleskap et par timer før middag.
- Ha vann i en gryte med litt salt til damping av gr.saker.
- Sett stekeovnen på 200 °C og la den bli varm
- Ha litt olje i en varm stekepanne. Svi av fileten på begge sider.
- Krydre med salt pepper og timian.
- Ha fileten over i en ildfast form. Settes i ovnen i ca. 8-10 min. Ta ut og la hvile i 10 min før du skjærer i fileten.
- I tiden fileten steker, freses løk og sopp i samme panne som du stekte fileten. Her er gode smaker du vil ha med deg i sausen som du skal lage. Tilsett creme fraishe når løk og sopp er gyllen i farge. Kraften fra steking av fileten i ovn, tilsettes også. Det skal bli en litt tykk kremet saus.
- Ha de rensede rosenkål i gryten med kokende vann. La de koke i ca. 5 min. Ha så i aspargesbønner, og brokkoli de siste 3-4 min.
- Skjær fileten i skiver, og anrett på saus og grønnsaker.
Inneholder: 918 gr. – 70,7 gr. fett – 13,6 gr/kbh. – 20 gr. fiber – 81,4 gr. protein.
Dvs. ca. 1,5 gr/kbh. pr 100 gr.
0 kommentarer