Sashimi av laks og tunfisk med røkesmak.

Sashimi med røkesmak, er jeg ikke sikker på om jeg har sett enda. Vet der er brukt røket laks, men ikke fersk laks og tunfisk, tilsatt salt med heftig røkesmak. Fersk laks og tunfisk ble kjøpt på den meget lokale fiskebutikken, Barbu fiskebutikk som ligger like utenfor stuevinduet mitt. Krydder brukt, er flere topp salter og pepper, med utrolige smaker. Må bare prøves. Krydra.no – se bilder av salter og pepper brukt i retten.

 

Sashimi av laks og tunfisk med røyksmak.

Oppskrift 2 personer.

  • 150 gr. finsnittet kinakål.
  • 50 gr. finsnittet agurk.
  • 50 gr. finsnittet grønn paprika.
  • 30 gr. finsnittet sukkererter.
  • 10 gr. finternet hjemmesyltet ingefær, eller annen syltet ingefær.
  • 1 tsj. Dansk røkt druidesalt. Krydra.no
  • 1 tsj. Hawaisalt – sort lava. Krydra.no
  • ½ tsj. Afrikansk snøflak salt. Krydra.no
  • ½ tsj. Verbena sitronpepper. Krydra.no
  • ½ tsj. Tellicherrypepper. Krydra.no
  • 6 ss soyasaus, glutenfri lavkarbo.
  • 8-10 stk. friske bringebær.
  • 2 tsj. ristede sesamfrø.
  • 150 gr. fersk sashimi tunfisk.
  • 200-300 gr. fersk laksefilet, skinn og beinfri.

Dette er en utrolig smakfull rett. Krydderet her gjør hele retten. De gode salter og pepper, har stort innslag i retten. Dansk røkt druidesalt, er vel det beste røyksalt jeg noen gang har smakt. Salt fra Nordsjøen – røkt på einer fra Norge.  Må bare prøves. Ellers er de forskjellige pepper meget smakfulle.

Så til retten. Laks og tunfisk kuttes i tynne skiver,  Kutt dem slik at du ikke får en voksende fornemmelse i munnen. marineres i 3 ss soyasaus, tilsatt Dansk røkt druidesalt i ca. 5 min. Mariner kinakål i 2 ss soyasaus, tilsett Afrikansk snøflak salt og litt kvernet Tellicherrypepper og Verbena sitronpepper. Fordel kinakål på 2 tallerkener. Legg så på finsnittet agurk, paprika og sukkererter.  . Dander laks og tunfisk på topp. Garner med sesamfrø tilsatt de 2 pepperslag, samt finkuttet ingefær. Pynt med friske bringebær. Til sist, strør du på litt ekstra Dansk røket druidesalt. Dette er himmelsk.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg