Sjokoladefondant med bringebærsyltetøy.

Hvorfor ikke nyte en deilig dessert, med sjokolade og lokalt produsert Bringebærsyltetøy fra Eikhaugen Gjestegard på Fusa, like utenfor Os i Bjørnarfjorden. Herlig kombo.

Det strides litt om hva som er opprinnelsen til denne deilige desserten/ kaken.

Den ene historien krediterer den franske kokken Michel Bras, som i 1981 utviklet en dessert med en flytende sjokoladekjerne. Hans versjon krevde at kaken ble fryst før steking, noe som sikret den perfekte konsistensen.

Den andre historien peker på kokken Jean-Georges Vongerichten, som hevder at han ved et uhell tok en kake ut av ovnen for tidlig, og oppdaget at den flytende kjernen var en hit blant gjestene. Uansett hvilken historie som stemmer, har sjokoladefondanten blitt en global favorittdessert. (Info fra Copilot)

Sjokoladefondant er en fantastisk dessert som alltid imponerer. Her er en enkel oppskrift på sjokoladefondant som du kan prøve hjemme.

 

 

Ingredienser:

  • 100 g mørk sjokolade. Kokesjokolade.
  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
    (Eller 4 hele egg.)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 – 220 °C og smør fire små ildfaste former godt med smør. Dryss litt mel eller sukker i formene for å unngå at de fester seg.
  2. Smelt sjokoladen og smøret sammen i en bolle over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Rør det til en glatt blanding, og la det avkjøles litt.
  3. Pisk egg, eggeplommer og sukker i en egen bolle til en lys og luftig blanding.
    Ikke behov for å piske til eggedosis.
  4. Vend inn den smeltede sjokoladeblandingen forsiktig i eggedosisen.
  5. Sikt inn melet og vend det inn til du har en jevn røre.
  6. Fordel røren i de smurte formene og sett dem midt i ovnen. Stek i ca. 8–10 minutter. Fondantene skal ha en fast kant, men et flytende senter.
  7. Avkjøl i ett minutt før du forsiktig løsner dem fra formene. Server med vaniljeis eller friske bær.

Nyt hver bit av denne herlige desserten!  Håper dette inspirerer deg. Skal vi finne på noe annet godt, kanskje? 😊 Sjekk andre oppskrifter i bloggen min. Kokkengeir.blogg.no

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg