Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Denne “Primo”. En “primo” rett er en del av den tradisjonelle italienske måltidsstrukturen. Det er den første retten som serveres etter forretten (antipasto). Primo-retter består vanligvis av varme retter som pasta, risotto, gnocchi eller suppe. Disse rettene er ofte rike på smak og fungerer som en introduksjon til hovedretten (secondo), som vanligvis består av kjøtt eller fisk.
Strangolapreti er en tradisjonell italiensk rett fra Trentino-Alto Adige-regionen, og navnet betyr bokstavelig talt «prestekvelere». Det er myke gnocchi-lignende dumplings laget av gammelt brød, melk, egg, spinat og parmesan, og de serveres ofte med smeltet smør og salvie eller en lett tomatsaus.
Oppskrift:
4-6 personer.
- 250 gr. dagg gammelt brød. Gjerne fint brød.
Fungerer også bra med billig loff, som First Price el, da disse er laget på natten. - 2,5 dl kald h-melk.
- 500 gr. frisk spinat – renset for de største stilker. (3 pk. a 200 gr.)
- 2 M-L egg.
- 4-5 ss hvetemel.
- 50 gr. smør.
- Noe Salvie blader.
- 50 gr. parmesan eller Pecorino – raspet.
- Salt, nykvernet pepper og litt muskat.
Linken er lagt til for å bestille ditt krydder hos Krydra.no.
Tilberdningstid: 1 time. (+ 2 timer bløtlegging av brød.)
- Start med å kutte det skorpefrie brødet i passe små terninger.
Hell den kalde melken over, og kna så dette sammen til alt brød er bløtlagt.
Dekk så brød med en tallerken, og legg litt press på. Settes kjølig i 2 timer, slik at alt blir mykt. - Spinaten renses og dampes i ca 2 min. Avkjøles i kaldt vann. Vannet presses godt ut av spinaten.
Kjøles ned, og finhakkes med kniv. - Når brødet er ferdig, blandes spinat og brød godt sammen med egg, hvetemel og krydder.
- Kok opp en gryte med lettsaltet vann, gjerne tilsatt litt grønnsaksbuljong. Dette gir noe mer smak til spinatbollene. Slå ned tempen, slik at det ikke koker.
- Forme spinatboller med en spiseskje. Om du vil bruke boller i en suppe, kan du god forme boller med en teskje. Eks. vis i en tomatsuppe eller spinatsuppe.
- La bollene trekke til de flyter opp.
- Den Italienske “Primo” varianten, lages ved at du steker bollene lett i smør, tilsatt salvieblader, som vil gi smak til retten. Til slutt, raspes parmesan – ost på toppen.Ideelt som tilbehør til retter med mye saus.