Surf & turf med Dorade, kylling og laksefilet.

Dorade, er ikke av de fiskearter som ofte er å få kjøpt i fiskediskene i Norge, men får du tak i fisken, bør du smake den. Prisen er noe høy, kr 200,- til kr 300,- pr kg. Dorade er en piggfinnefisk – hørende til havkarusser, der også abborfisker hører hjemme.

Her tilbereder jeg Dorade sammen med kylling og laks, på en fyldig saus med fløte, ruccola og basilikum. Fargene er kanskje ikke av de sprekeste, men smakene er flotte.
Krydderet setter smaksløkene i sving her.

 

Oppskrift 3 personer.

  • 1 stk. Dorade – hel, eller du får fiskehandler til å filetere den.
  • 300 gr. laksefilet.
  • 300 gr. kyllingfilet – gjerne indrefilet.
  • 1 pose ruccola.
  • 1 god neve basilikum.
  • 1 hvitløksfedd.
  • 1 dl fløte.
  • 6 skiver aubergine – ½ cm tykke.
  • 1 egg.
  • 3 ss sesamfrø – uten skall.
  • 2 ss. raspet parmesan.
  • 3 ss smør. Litt olivenolje.
  • 6 buketter raspet blomkål.
  • 6 buketter raspet brokkoli.

Trenger ikke raspe blomkål og brokkoli om ikke du vil.

  • (Eller ønskes poteter, 6-9 middels poteter) Kokes i ca. 25-30 min – møre.
  • Krydder fra Krydra.no

2 tsj. peppermiks, 4 pepper 1 tsj. Sichuanpepper, grønn 3 tsj. Hawaisalt, sort lava
½ tsj. Afrikanske snøflak. Krydderes brukes litt i hele retten.

Klargjør alle ingredienser før tilberedning startes på. Først filetere Doraden, om ikke den allerede er filetert. Laksefileten kjøpes skinn og benfri. Kyllingfilet tas ut av kjøleskap/pakke. Visp sammen egg, og ha egg i en passe form/ dyp tallerken. Ruccola og basilikum has i en passe gryte. Tilsett 1 tsj. Hawaisalt og 1 tsj. sichuanpepper, hvitløk og 1 ss smør og litt olivenolje. Ha lokk på og la det dampe under lokk i ca. 5 min. Kjøres så i en mikser til en grønn saus. Ha tilbake i gryten, og tilsett fløten. Kokes lett inn.

Aunergine vendes i egg og så i blandingen med sesam og raspet parmesan, tilsatt litt støtet peppermiks. Husk å varme opp pepper i en stekepanne før du støter pepper. Fremmer de gode smaker. Se hjemmesiden Kryda.no
Stek så auberginen gyllen på begge sider. Holdes varm i ovnen, eller under lokk i en ildfast form/gryte. Blomkål og brokkoli, stekes lett i smør og olje, tilsettes litt peppermiks og Afrikanske snøflak. Om ikke du rasper disse grønnsaker, dampes de lett i saltet vann i ca. 3 min. Like før retten legges opp, ellers blir de overkokt.

Kutt opp alle fileter til ca. samme tykkelse som Doradefilet. Fileter stekes så lett på begge sider, krydres opp med Hawaisalt, sort lava og peppermiks. Retten kan nå som alt er ferdig, legges opp. Bygg retten slik du ønsker å servere den. Deilig.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg