Sushi mix fra Fusion of Asia, Arendal.

Ikke alle dager er like. Fredager er for mange en Taco dag, men ikke her i huset. Her blir det som oftest sushi, da fra en av Arendals beste på sushi. Fusion of Asia på Langbryggen i Arendal, og med ekstra utsalgssted på Alti senteret, mener jeg har en av Arendals beste restauranter og take away steder. Prisen er det hellet ikke mye å si på. Til kr 99,- for dagens rett, er helt innafor.

Fusion of Asia har en visjon om å samle “den fjerne østens” kjøkken, det kinesiske, det japanske, vietnamesiske og thailanske kjøkken til et Fusion velde. Det er sushi som er det største segmentet, men de har også retter utover dette. Har du ikke besøkt dem, må du prøve.
“Sushi” betyr ris med eddik. Magne tror fortsatt at det er fisken som er sushi, men dette er kun et protein som er med på å smaksette retten.
Miksen ris og eddik må være riktig for at du skal få et godt resultat. Risen som brukes, er en rundkornet type ris med spesielle egenskaper.
Sushirisen er klebrig, og holder formen på risen etter koking. Når risen er kokt og blandet etter beste kunst, formes der forskjellige emner av dette. Her nevnes flere typer.

  • NIGIRI: Betyr å presse sammen. Risen presses i hånden til en form som minner om et riskorn. Dekkes så av en fiskeskive, skalldyr eller annen type topping, som kan være kjøtt om du vil.
  • MAKI: Kommer fra ordet Makasu- som er rullematten som brukes for å Lage denne formen av sushi. Retten består av Nori, som er et ark laget på rødalger, som fylles med ris og annet godt fyll. Rulles så stramt for å holde formen. Futomaki, er en større form av maki, som ser litt ut som et foto i midten. Er større i omkrets, og skjæres tynnere.
  • URAMAKI: Er som en maki, men med innsiden ut. Nori arket legges på etter at risen er presset utover, slik at nori arket dekker risen. Fylles så og rulles som en maki.
  • GUNKAN: Betyr “krigsskip”. Sushiformen lages som en nigiri- sushi ball, med et band av nori (rødalger) rundt. Toppes så med fyll som er ustabilt, som f.eks kaviar ol.
  • SASHIMI: Er tynne skiver av fisk eller skalldyr som serveres uten ris. Gjerne med en god dipp av soyasaus eller andre typer.
  • TATAKI: Å brekke i biter. Fisk eller skalldyr tilberedes ved en gir proteinet en tynn stekeskorpe rundt. Lett varmebehandlet. Serveres på samme måte som en sashimi.

 

Dette er noen av de mest brukte metoder for å tilberede “Sushi”‘ Utover dette finnes der mange kombinasjoner.

Tilbehør til Sushi, er ofte syltet ingefær, wasabi – en sterk paste fra en rot i likhet med pepperrot, reddik. Soyasaus – salt eller søt.

Nori er en av de viktigste varene når du lager Sushi. Utover disse tilbehør, finnes der også mye annet å velge i.

Om ikke du har smakt Sushi, bør du kanskje tenke på å gjøre det. Legg turen til en Sushi restaurant og la deg inspirere av de gode rene smaker du får fra denne type mat. I Norge, er vi safe når det gjelder rå fisk. Sikkerheten er godt ivaretatt.

Ellers finnes der mange varianter av frityrstekt mat i restauranten Fusion of Asia. Scampi, vårruller mm.

Her kommer bilder av en Fusion (sammensatt) meny, dagens rett på fra Fusion of Asia i Arendal.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg