Svinefilet med mozzarella, basilikum og tomater.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.

Her kommer en Italiainspirert rett. Miksen med mozzarella, basilikum og tomat, er typisk Caprese. I denne retten gratineres svinefileten med mozzarella ved steking i ovn. Krydder som brukes, er hentet fra Krydra.no. Peppermiks – 4 pepper, økologisk, Hawaiisalt – rødt gull Alea, og rosmarinblader  – økologisk. Pannestekte grønnsaker og båtpoteter som tilbehør.

Sett stekeovn på 200 °C.

  • 250 gr. fersk svin indrefilet.
  • 3 middels poteter – skrelles og kuttes i båter.
  • 80 gr. aubergine i biter.
  • 80 gr. squash i biter.
  • 1/2 kinesisk hvitløk i tynne skiver.
  • 80 gr. gulrot i tynne skiver.
  • 1 ts. Hawaiisalt til grønnsaker.
  • 1 ts. peppermiks til grønnsaker.
  • 1 ts. rosmarin – til poteter.
  • Litt kvernet salt og pepper på poteter og svinefilet.
  • 8 blader basilikum.
  • 125 gr. mozzarella – i skiver.
  • 8 halve cherrytomater.
  • Olivenolje til steking.
  1. Skjær lommer i svinefileten med ca. 1 cm mellom hvert snitt.
  2. Legg en skive mozzarella, tomat og basilikum i hvert snitt.
  3. Ha litt olje i bunn av en ildfast form. Legg i den fylte svinefileten. Krydre med salt, pepper og litt olje på topp.
  4. Poteter oljes og krydres med salt pepper og rosmarin.
  5. Svinefilet og poteter settes i den varme ovnen, og stekes i 25 min på rist nederst i ovnen.
  6. Grønnsaker stekes i olje, krydres med peppermiks, salt og litt rosmarin til grønnsaker er passe møre.
  7. Når svinefilet kommer ut av ovnen, lar du fileten hvile litt før du deler den i to.
  8. Herlige smaker som minner om Italia.
Svinefilet med mozzarella, basilikum og tomat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg