Reklame | Krydra.no Alt av krydder i maten.
Her kommer en Italiainspirert rett. Miksen med mozzarella, basilikum og tomat, er typisk Caprese. I denne retten gratineres svinefileten med mozzarella ved steking i ovn. Krydder som brukes, er hentet fra Krydra.no. Peppermiks – 4 pepper, økologisk, Hawaiisalt – rødt gull Alea, og rosmarinblader – økologisk. Pannestekte grønnsaker og båtpoteter som tilbehør.
Sett stekeovn på 200 °C.
- 250 gr. fersk svin indrefilet.
- 3 middels poteter – skrelles og kuttes i båter.
- 80 gr. aubergine i biter.
- 80 gr. squash i biter.
- 1/2 kinesisk hvitløk i tynne skiver.
- 80 gr. gulrot i tynne skiver.
- 1 ts. Hawaiisalt til grønnsaker.
- 1 ts. peppermiks til grønnsaker.
- 1 ts. rosmarin – til poteter.
- Litt kvernet salt og pepper på poteter og svinefilet.
- 8 blader basilikum.
- 125 gr. mozzarella – i skiver.
- 8 halve cherrytomater.
- Olivenolje til steking.
- Skjær lommer i svinefileten med ca. 1 cm mellom hvert snitt.
- Legg en skive mozzarella, tomat og basilikum i hvert snitt.
- Ha litt olje i bunn av en ildfast form. Legg i den fylte svinefileten. Krydre med salt, pepper og litt olje på topp.
- Poteter oljes og krydres med salt pepper og rosmarin.
- Svinefilet og poteter settes i den varme ovnen, og stekes i 25 min på rist nederst i ovnen.
- Grønnsaker stekes i olje, krydres med peppermiks, salt og litt rosmarin til grønnsaker er passe møre.
- Når svinefilet kommer ut av ovnen, lar du fileten hvile litt før du deler den i to.
- Herlige smaker som minner om Italia.
0 kommentarer