Tacofredag. Tortilla med Brosmefilet.

Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.

Deilig middag.
Tortillalefser med Brosmefilet.

 

Tacofredag er for mange hellig. Fredager har for mange blitt et av familier, venners samlingspunkt. Nyte et godt og smakfullt måltid sammen. Taco er en tradisjonell meksikansk matrett som består av en rullet og foldet mais-tortilla fylt med krydret kjøtt og diverse grønnsaker, og retten kan også lages vegetarisk. Fisk er også et godt alternativ å fylle lefsene med. I denne oppskriften, bruker jeg Brosmefilet – skinn og benfri. Brosme er en flott fisk. Fast og fin, og kan godt brukes i gryteretter, stekt, dampet, grillet eller marinert, strimlet og stekt på i en tortillalefse. Med godt garnityr, er dette en topp rett som absolutt bør prøves isteden for kjøtt.
Håper det faller i smak. Ha en fin tacofredag.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 4-6 små tortillalefser. Her brukt glutenfrie.
  • 300 gr. brosmefilet. I lillefinger tykke strimler.
  • 2 middels tomater. Grovternet.
  • 2 hvitløksfedd. Sort hvitløk. Finhakket.
  • 1 middels rødløk – finternet.
  • 4-6 ss mais.
  • 1/5 agurk – finstrimlet.
  • 4-6 ss rømme.
  • 6 stk. småtomater i mindre båter.
  • Salt og pepper.

Krydder til marinade på fisken:

  • 1/4 tsj. karri.
  • 1/4 tsj. hel  pepper. Her brukt grønn pepper – røkt type.
  • 1/2 tsj. rød Himalaya krystallsalt, rosa.
  • 1/4 tsj. Guajillo chilliflakes.
  • 3 ss. olivenolje.
  • 1 ss. fishsauce.

Alt av det tørre støtes i en morter, eller i en krydderkvern. Bland så dette sammen med olivenolje og fishsauce.
Bland inn fisken, og la det få marinere seg i minst 1/2 time.

 

  1. Fres den finhakkede hvitløken og 1/2 finhakket rødløk i en varm gryte tilsatt litt olivenolje. La dette frese litt før du tilsetter de grovhakkede tomater. La dette småkoke 10-15 min. til sausen tykner. Smakes til med salt og pepper.
  2. Fisken stekes til den er gyllen brun.
  3. Når fisken er ferdig, varmes lefser i en tørr panne, eller lett i stekeovnen. Da gjerne i folie i tiden du steker fisken.
  4. Anrettes så fort lefser er gjennomvarme.

Alt av krydder i maten: Krydra.no – bestille med kode kokkengeir10 og få 10 % på din første bestilling.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg