Tempurasalat med scampi.

Reklame | Bakeren og kokken. Kjøkkenutstyr og design på nettet.

Tempura, er i det japanske kjøkken mat som først er blitt panert og deretter frityrstekt i olje. Det dreier seg ofte om sopp, fisk, reker, blekksprut, søtpotet eller lotusrot som dyppes i en deigblanding basert på ris og også består av et fint tempuramel bestående av vann, mel og eggeplomme. (Info: Wikipedia).

I da får du kjøpt ferdig panerte produkter i butikk. Scampi er et produkt som finnes i flere butikker. Scampi som her er brukt, kjøpte jeg på en Gigaboks butikk. 10 stk. scampi i pakken, ferdig til kun å stekes i olje, eller i en airfryer som i denne retten.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 1 pk. – 10 stk. tempura scampi.
  • 1/2 pk. hjertesalat, finsnittes.
  • 1/3 pk. ruccola salat.
  • 6 agurkskiver i strimler.
  • 1/4 rød paprika i strimler.
  • 4 jordbær i båter.
  • 6 stk. småtomater i båter.
  • 1/2 liten rødløk i båter.
    Som dipp:
  • 1/2 bx. lettrømme tilsatt curry, salt, pepper og litt sitronsaft. Om du vil, også litt sweet and sour sauce.

Scampi ble stekt i airfryer i ca. 12-15 min på 180 – 190 grader. Penslet hver scampi med litt olje før steking. Rask snacking på en fredag eller lørdagskveld.

 

Tempura scampisalat.

 

Kjøp din airfryer hos Bakeren og Kokken. Følg linken.

Dual Zone Airfryer fra Bakeren og Kokken.

 

 

NOD Dual Airfryer er en smart kjøkkenmaskin som lar deg lage at på flere måter. Den lar deg frityrsteke, steke, riste, bake, tørke eller grille favorittrettene dine ved hjelp av varmluft, og gir gode og sunne resultater uten bruk av olje. Den praktiske Sync-funksjonen sørger for synkronisert matlaging i de to kurvene, noe som sparer tid og energi. ( Info Bakeren og Kokken).

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg