Vintergryte fra Godt Levert. Middag 1/4.

Reklame | norrona.net - tallerker fra Lifestyle serien Benedikt. krydra.no - alt av krydder.

Forleden dag, opplyste jeg om at jeg ville blogge om matkasse fra Godt Levert – Roedè kasser. Her kommer første innlegg.
Retten vi startet med, er Vintergryte med rotgrønnsaker, rødvinssaus og potetmos. Roedè porsjon som opplyses, er Potetmos 150 gr. – Gryte 300 gr. – Energiinnhold: 460 kcal. Mengde på retten kommer utregnet her etter hvert. Informerer også om annet innhold.
Jeg fulgte ikke oppskrift til punkt å prikke, da fruen er på lavkarbo. Her ble der brukt blomkål som utgangspunkt til mos. Like mye som halvparten av potetmengde.

Retten inneholder i kasse: (Brukte i retten)

Potetmos:                                                          Blomkålmos:

  • 350 gr. poteter. (175 gr.)                           175 gr. blomkål.
  • 1-2 dl. lettmelk. ( 1 dl.)                               1 dl. lettmelk + 30 gr. creme fraiche 35 % (1 ss.)
  • 1 ss. margarin.  (1/2 ss – 10 gr.                  10 gr. margarin.
  • Ellers salt og pepper til smaker er ok. Brukte også litt muskat.

Potetmos inneholder: 575,5 gr. – 483 kcal. – 16,4 gr. fett. – 67 gr. kbh. – 6,1 gr. fiber – 14 gr. protein – 3,9 gr. salt. (Kostholdsplanleggeren)
Halv porsjon porsjon er brukt i denne retten. (  ).
Blomkålmos inneholder: 295,5 gr. – 153 kcal. – 8,6 gr. fett – 9,5 gr. kbh. – 4,7 gr. fiber – 7,2 gr. protein – 3,7 gr. salt. (Kostholdsplanleggeren)

  1. Skrell og kok poteter i usaltet vann. Koketid kan variere, men kutter du poteter i passe biter, kokes poteter på ca. 15 min – eller til de er møre. Samme prosess på blomkål. Kokes til det er mørt.
  2. Sil så av vannet, tilsett smør, melk, litt salt og pepper, samt ønsker du litt mer smak, tilsetter du litt muskat.
  3. Potetmos – røres godt om med en visp.
  4. Blomkålmos – skvises gjennom en sil, tilbake i gryten igjen, og smaksettes med salt, pepper og muskat.
  5. Holdes varm til gryten er ferdig.

Vintergryte:

  • 1/2 Kinesisk hvitløk – 5 gr. ( 5 gr.) finkuttet.
  • 1 gul løk – 140 gr. (140 gr.) – i små terninger.
  • 300 gr. kålrot. ( 300 gr.) i passe terninger.
  • 300 gr. sellerirot. (300 gr.) i passe terninger.
  • 1/2 – 1/1 purreløk. ( 100 gr. – 1/2) i skiver.
  • 300 gr. kjøttdeig av lam og storfe. (300 gr.)
  • 220 gr. rødvinssaus – 2,2 dl. ( 220 gr.)
  • 1 ss olivenolje.
  • 1 dl vann.
  • 1 ts. salt.
  • 1 ts. sort pepper – støtet.

Inneholder: 1485 gr. – 1010 kcal. – 43,8 gr. fett – 59 gr. kbh. – 25,1 gr. fiber – 82,9 gr. protein – 7 gr. salt.
Vekten på retten er med vann tilsatt. Vekten reduseres noe ved koking.

Litt salt og pepper på retten etter å ha smakt på retten ved ferdigstillelse.

Der er ikke satt noe eksakt tid på tidsforbruket ved tilberedning, men jeg brukte ca. 50 min fra start til slutt. Ca. 20 min gikk til forberedelse. Finne frem alt, skrelle poteter, vaske og kutte grønnsaker. Resten av tiden til koking av poteter, steke kjøtt og grønnsaker, samt koketid på gryten. Her anbefales der å koke vintergryten ca. 15 min etter at kjøtt og grønnsaker har fått frest i ca. 4-5 min.

  1. Stek kjøttdeig til den er lett brunet. Ca. 2 min.
  2. Ha så i grønnsaker, og la det surre i 3 minutter.
  3. Hell i vann og rødvinssaus.
  4. Krydre med 1 ts. salt og pepper.
  5. Rør godt om, og ha på lokk.
  6. La det koke på passe varme i 15 – 20 min.
  7. Grønnsaker skal ha tyggemotstand, så her gikk det greit med 15 min.

Det var et godt måltid med gode smaker. Passe salt, fin sødme fra rotgrønnsaker. Bilde i menyheftet viste med gulrot, noe det ikke var i retten.  Hadde greit passet til 2 voksne + 1 barn. Vi er 2 voksne. Satt igjen med en rest på 200 gr. noe fruen har til lunsj i morgen.
Kuvertpris blir da kr 117,25 pr/porsj ved regnet 2 pers – kr 78,17 ved 3 pers Kasse kr. 899,- + gebyr kr 39.
Her er første de 2 første kasser rabatert med kr 325,00.

Du kan også teste om du vil, få rabatt på 50 % om du ønsker. Kontakt meg da på innlegg for å få kode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg