Reklame | Krydra.no Alt av krydder, urter, salt og andre topp smaker i maten.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 350 – 400 gr. kveitefilet.
- 10 stk. grønne asparges.
- 3 stk medium poteter, delt i 2 – raskere koketid.Sausen:
- 2 eggeplommer.
- 150 gr. smør.
- 50 gr. ramsløksmør.
- 2 ss. sitronsaft.
- 2 ss kaldt vann.
- 1 ss. finhakket ramsløk.
- Salt og hvitt pepper som smakstilsetninger.
- Skrell og kok poteter til de er passe møre. Koketid ca. 20-25 min.
- Kveitefilet deles i 2 like biffer. Steketid kan variere noe med tykkelse på biffer. Ca. 4 – 5 min på hver side. Overøs
fett i ny og ne. Krydres før du legger opp fisken. - Kutt av de 3 nederste cm. på aspargesen før damping i 5 – 6 min i lettsaltet vann.
- La 150 gr. smør smelte på svak varme. Når det hviler, vil fettet legge seg på toppen av vann og salt.
- Eggeplommer, sitronsaft og vann piskes i en bolle over en gryte med varmt vann til en passe tykk krem.
- Rør så inn det smeltede smøret, litt etter litt. Vann og salt i bunn, skal ikke med.
- Rør så inn romtemperert ramsløksmør, hakket ramsløk og krydder. Smak til med salt til passe smak oppnås.
Anrettes, toppet med sitronbåt. Et herremåltid med våren to store smaker – asparges og ramsløk.
0 kommentarer