Reklame | Krydra.no alt av krydder i maten.
Igjen kommer der her oppskrift der Ramsløken er midtpunktet. Med ramsløken på full fart opp av løvbunnen, gjør jeg meg klar til å plukke.
Tidligere kom der oppskrift på pesto med ramsløk. Her kommer smør og salt. Flotte ingredienser til grilling. For de som ikke kan spise hvitløk, må dette være kjærkommen urt. Vet ikke om de reagerer på dette, så det hadde vært fint med tilbakemeldinger i bloggen på dette.
RAMSLØK SMØR.
- 400 gr. meierismør, eller annet godt smør
- Ca. 0,5 dl. olivenolje.
- 100 gr. finhakket ramsløk.
- Litt sitronsaft, litt salt, litt peppermiks/pepper, litt aromat/ gastromat. (kan utelates).
Inneholder: 578 gr. – 3459 kcal. – 369,2 gr. fett – 22 gr. kbh. – 2,2 gr. fiber – 10,7 gr. protein. (3,8 gr/ pr 100 gr.)
- Legg smøret på benken til det får romtemperatur. Blir da lettere å røre sammen.
- Ha alle ingredienser i en foodprosessor, og kjør det til alt er godt blandet.
- Legg 2 doble matpapir/ bakepapir på benken.
- Legg halvparten av smøret på hvert av papir, rull til 2 ruller, press fra hver side til du får en passe smørrull.
- Pakk så smøret inn i plastfolie. Legges i frysa, hvor det kan ligge lenge.
- Husk å datere smøret.
- En sikker vinner på grillmaten.
RAMSLØK SALT. 40 GR.
- 40 gr. salt..
- 1 ts. tørket og støtet fersk ramsløk.
- Vask, tørr og tørk så den ferske ramsløken i stekeovnen på ca. 120 °C til ramsløken er tørr nok. Skal kunne knuses mellom fingrene.
- Kjøl ned, og støt ramsløken i en morter til fint støv.
- Bland dette inn i saltet.
- Godt krydder på grillmat, som fisk, kjøtt, fugl mm.
- Dersom du bruker små glass med lokk, må disse kokes og tørke før bruk.
0 kommentarer