Pannestekt kveite med asparges og ramsløkbearnaise.

Reklame | Krydra.no Alt av krydder, urter, salt og andre topp smaker i maten.

Pannestekt kveitefilet med asparges og ramsløkbearnaise.

 

Oppskrift 2 porsjoner.

  • 350 – 400 gr. kveitefilet.
  • 10 stk. grønne asparges.
  • 3 stk medium poteter, delt i 2 – raskere koketid.Sausen:
  • 2 eggeplommer.
  • 150 gr. smør.
  • 50 gr. ramsløksmør.
  • 2 ss. sitronsaft.
  • 2 ss kaldt vann.
  • 1 ss. finhakket ramsløk.
  • Salt og hvitt pepper som smakstilsetninger.
  1. Skrell og kok poteter til de er passe møre. Koketid ca. 20-25 min.
  2. Kveitefilet deles i 2 like biffer. Steketid kan variere noe med tykkelse på biffer. Ca. 4 – 5 min på hver side. Overøs
    fett i ny og ne. Krydres før du legger opp fisken.
  3. Kutt av de 3 nederste cm. på aspargesen før damping i 5 – 6 min i lettsaltet vann.
  4. La 150 gr. smør smelte på svak varme. Når det hviler, vil fettet legge seg på toppen av vann og salt.
  5. Eggeplommer, sitronsaft og vann piskes i en bolle over en gryte med varmt vann til en passe tykk krem.
  6. Rør så inn det smeltede smøret, litt etter litt. Vann og salt i bunn, skal ikke med.
  7. Rør så inn romtemperert ramsløksmør, hakket ramsløk og krydder. Smak til med salt til passe smak oppnås.

Anrettes, toppet med sitronbåt. Et herremåltid med våren to store smaker – asparges og ramsløk.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg