Sjokoladeganache med ristede mandler. (Lavkarbo)

Reklame |

Ganache er en blanding av fløte og sjokolade som anvendes som fyll eller glasur i praliner – en konfektbit med sjokoladetrekk, og kaker. Ganache kan dessuten være smaksatt, for eksempel med kaffe eller likør. Ganache skal være slettere og mindre søt enn fudge.

Normalt sett holder man den oppvarmede fløten over den finhakkede sjokoladen og rører til jevn smete/ røre. Forholdet er 1:1–1:2 for fløte og sjokolade, avhengig av hvor tykk en vil at den skal bli. Om en tilsetter honning eller smør så blir ganachen mer glanset, hvilket kan være ønskelig på for eksempel kaker. (Wikipedia). Ganache som en enkeltstående dessert, er også smakfullt. I desserten som her kommer, brukes ganachen som nettopp det. Igjen, kan du bruke flere smakstilsetninger, og du får desserter etter eget ønske. Lykke til.

 

Oppskrift 3-4 porsjoner.

  • 2 dl. kremfløte.
  • 85 gr. ( 1 plate) Monster melkekesjokolade. (Sukkerfri)
  • 20 gr. ( 20 stk) mandler. Hakket.
  • 1/2 tsj. Hawai salt, sort lava – Krydra.no
  • 2 ss. ( 20 gr.) Sukrin gold sirup.

Inneholder: 428,5 gr. – 3003 kcal – 156,1 gr. fett – 29,1 gr. kbh – 36 gr. fiber – 16,9 gr. protein.

  1. Kok opp 2 dl. av fløten.
  2. Hakk opp sjokoladen, og tilsett den i den varme fløten.
  3. Rør til sjokoladen er oppløst.
  4. Kjøl ned røra, til du kan sette den i kjøleskapet til røra er godt nedkjølt, gjerne dagen over, men ikke nødvendig.
  5. Rist mandler.
  6. Når du ønsker å lage ferdig ganache, pisker du den passe stiv. Ikke for lange, da du vil få kornet – smør.
  7. Pisk også opp 1 dl. kremfløte til passe stiv krem.
  8. Anrett med litt sukrin gold sirup over,  og nyt den deilige ganachen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg