Appelsinsalat med spinat.

Reklame | GodtLevert.no Matkasser rett hjem på døra. Krydra.no Gode krydder og urter på nett.

Sunn og frisk salat med  appelsin, spinat, rødløk, oliven og pinje eller ristede mandler. Smakssatt med olivenolje og rødvinseddik, her brukt balsamico. Appelsiner regnes som minuskalorier. Hvorfor, jo grunnen er at om du spiser en appelsin med 50 kcal, bruker kroppen din ca. 75 kcal for å prossesere appelsinen, vitaminer og mineraler, ergo mister du 25 kcal uten annet enn å spise denne appelsinen. Spinat er en næringsrik grønnsak som er rik på mineraler og vitaminer, inkludert vitamin A,C,K. Spinat er kjent for sine helsefordeler. Rødløk er en ernæringsmessig gullgruve. Rik på kostfiber, inulin – som er godt for fordøyelsen. Quersetin som er med på må redusere betennelser og styrke immunforsvaret. Isotiocynater som spiller også en rolle i smak og helsefordeler. Også C – vitaminer og kalium. Mandler er rike på sunne fettstoffer, enumettede, som bidrar til å beskytte hjertet. I tillegg rik på proteiner, vitamin E og magnesium.

 

Så da ser dere fordelen med å spise denne sunne salaten. Har i tillegg tilført kalkunskinke, som er et magert og proteinrikt alternativ til rødt kjøtt. Passer godt inn i et sundt kosthold.

Oppskrift 3-4 porsjoner.

  • 2 appelsiner skjæres fri for skall og det hvite kjøttet.
  • Skjær så ut fileter over en skål, ta vare på juicen du får av appelsiner. Press ut juicen av det du sitter igjen med etter å ha skjært ut fileter.
  • 1 liten pose spinatblader, eller babyleaf med spinat.
  • 1/2 middels rødløk skjært i tynne båter.
  • 5-6 ss olivenolje.
  • 5-6 ss rødvinseddik.
  • 10-12 stk hakkede, ristede mandler.
  • Litt salt og kvernet pepper.
  • 6-12 skiver kalkunskinke.
  1. Visp sammen olivenolje og eddik. Vinaigrette.
  2. Bland sammen alt annet i en passe skål.
  3. Rist mandler eller pinjekjerner.
  4. Vend inn vinaigretten, ha på ristede mandler, og anrett.

Her har jeg anrettet salaten på Pinsa. En spennende variant av pizza som ha en oval form. Opphav fra Roma. En luftig og sprø bunn, langtidshevet deig som gir en noe annen smak. Her laget på pizza deig oppskrift – se link:
https://kokkengeir.blogg.no/poolish-til-pizza.html 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg