Asiatiske fiskekaker.

I denne retten, er der brukt lyrfilet som utgangspunkt for fiskekaker. Ellers er der vannmelon i sausen. Smaker av ingefær, preger hele retten.

Opskrift 3 personer:

  •  400 gr. lyrfilet.
  • 1 egg.
  • 2 toppede tsj. potetmel.
  • 1 tsj. raspet ingefær.
  • 1 tsj. sitronpepper.
  • 2 ts salt.
  • 1/4 hakket rødløk.
  • 1 ss hakket koriander.
  • 1 dl ris, kokes.
  • 2 ss hakket persille.
  • 1/2 pk. sukkererter, 2 gulrot i tynne skiver, 1 stk. løk i båter.

Kutt fisken i terninger. Kjøres så i food prosessor, sammen med punkt 2) – 8).Kjøres til en grov masse. Risen settes til kok. Les på pakke. Fiskekaker formes som spiseskje store kaker. Ca. 10 kaker av denne oppskrift. Grønnsaker stekes/ wokes like før servering. Skal være sprø. “Al Dente”.

Sausen:

  •  300 gr. vannmelon.
  • 2 ss hakket ingefær.
  • 1 dl appelsinjuice.
  • 1 stk. sitrongress i lake.
  • 2 ss soyasaus.
  • 1 ss østerssaus.
  • 1 tsj. sukker. 1 tsj. pepper, 1 tsj. salt.

Vannmelon kuttes i terninger. Alt has i gryte. Kokes i ca. 10 min. Sitrongress tas ut. Krydder i. Kjøres glatt med stavmikser. La koke noe inn. Siles.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg