I denne retten, er der brukt lyrfilet som utgangspunkt for fiskekaker. Ellers er der vannmelon i sausen. Smaker av ingefær, preger hele retten.
Opskrift 3 personer:
- 400 gr. lyrfilet.
- 1 egg.
- 2 toppede tsj. potetmel.
- 1 tsj. raspet ingefær.
- 1 tsj. sitronpepper.
- 2 ts salt.
- 1/4 hakket rødløk.
- 1 ss hakket koriander.
- 1 dl ris, kokes.
- 2 ss hakket persille.
- 1/2 pk. sukkererter, 2 gulrot i tynne skiver, 1 stk. løk i båter.
Kutt fisken i terninger. Kjøres så i food prosessor, sammen med punkt 2) – 8).Kjøres til en grov masse. Risen settes til kok. Les på pakke. Fiskekaker formes som spiseskje store kaker. Ca. 10 kaker av denne oppskrift. Grønnsaker stekes/ wokes like før servering. Skal være sprø. “Al Dente”.
Sausen:
- 300 gr. vannmelon.
- 2 ss hakket ingefær.
- 1 dl appelsinjuice.
- 1 stk. sitrongress i lake.
- 2 ss soyasaus.
- 1 ss østerssaus.
- 1 tsj. sukker. 1 tsj. pepper, 1 tsj. salt.
Vannmelon kuttes i terninger. Alt has i gryte. Kokes i ca. 10 min. Sitrongress tas ut. Krydder i. Kjøres glatt med stavmikser. La koke noe inn. Siles.
0 kommentarer