Aubergineform med stuet grønnkål og Tulip bacon.

Aubergine er en frukt som sannsynlig har opphav fra Asia. Frukten kom til Europa på 700 – tallet. Aubergine trodde de lenge var giftig, og frukten ble kalt for The mad Apple.
eller det gærne eple. Aubergine er en av høstens frukter. Både blomst og frukt kan nytes. Blomsten brukes gjerne fylt, panert og fritert. Ellers anvendelig til mye. Her kommer den i en – form, sammen med tomatsaus, stuet grønnkål og bacon. Gjerne salat og godt brød/ foccacia el.

Oppskrift 4 porsjoner.

  • 3 stk. middels aubergine, skjæres i 0,5 cm skiver.
  • 2 dl. kremfløte.
  • 3 ss. creme fraiche.
  • 1 bx. grønnkål.
  • 2 tsj. timian, skåret – økologisk fra Krydra.no
  • 1 gl. tacosaus. Styrke du ønsker.
  • 1 bx. hakkede tomater.
  • 1 bx. philadelphia orginal, eller 2 stk. mozzarellakuler.
  • 2 tsj. peppermiks, 4 pepper fra Krydra.no
  • 1 tsj. sort pepper, Tellicherry Krydra.no
  • 2 tsj. Hawaisalt, sort lava Krydra.no
  • 300 gr. ternet bacon fra Tulip – eller annet bacon.
  • 4 ss. raspet parmesan.
  • 2 – 3 egg, vispes sammen.
  • 4-5 ss mel, til panering.
  • Olje til steking.

(Krydder = blandingen fra Krydra.no som er støtet i morteren).

3245 kcal – 271,9 gr. fett – 66,1 gr. kbh – 38,2 gr. fiber – 113,5 gr. protein.

 

Sett stekeovn på 200 grader. Ha pepper i en gryte/stekepanne, og varm dette lett opp. Dette for å løse på de gode smaker. Has over i en morter, og knuses sammen med Hawaisaltet.  Skjær aubergine i skiver. Dryss litt salt på hver side, og legg frukten til side i ca. 1 time. Riv grønnkålen fra stilkene. Freses lett i litt olje. Etter en time, tørk av salt/ vann som pipler ut av auberginen. Vend aubergine så i mel og egg. Stekes så gyllen på begge sider. Legges til side. Stek bacon. Legg til side.
Ha fløte og Philadelphia ost i en gryte, sammen med 2 tsj. krydder og 1 tsj. timian. Gi dette en rask oppkok. Røres så i bacon og grønnkål. Bland sammen tacosaus og hakkede tomater i en skål. Røres sammen med 1 tsj. krydder og 1 tsj. timian. Smør en passe ildfast form.
Legg så lagvis litt tomatsaus i bunn – augergine – ostesaus – tomatsaus – aubergine – ostesaus, før du har raspet parmesan og resten av krydderet på toppen. Settes i varm ovn, og stekes i ca. 30-35 min, til osten er gyllen. La formen hvile litt, så den setter seg. Server gjerne med en god salat og godt brød – baguetter/foccacia. Nytes med gode venner. Ta bort bacon, og du har en kjøttfri rett til de som ønsker det. Om du ønsker en vegetar – veganer rett, erstattes dette med fløte og ost egnet til dette i lagene.

 

 

 

Stuet grønnkål i ostesaus.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg