Biffgryte med gratinert blomkål og brokkoli.

Biff er så mye. Anbefalinger er at en ikke skal spise så mye rødt kjøtt, men av og til blir det biff på bordet. Biff av storfekjøtt, og valget er ditt hva du velger å bruke. Her er det brukt mørbrad, et stykke fra låret på ku/okse. Ellers er der flotte stykker som indrefilet, ytrefilet, culotte, som er et stykke som ligger i overgangen mellom rygg og lår. Culotte er sammensatt av to muskler – ytrefilet og en del lår. Culotte bør smakes, for de som ikke har smakt dette stykket kjøtt. Helstek, bruk i gryter, bruk som biff, minuttstek. eller lag en ypperlig hamburger der gode smaker fremmes, da det inneholder litt fettstruktur. 

Oppskrift 3 personer.

  • 450 gr. strimlet mørbrad.
  • 100 gr. rødløk i tynne båter.
  • 60 gr. grønn paprika i strimler.
  • 50 gr. brokkolistilker i strimler. (Dette er restene fra brokkoli til gratinering)
  • 5 ss. glutenfri soyasaus.
  • 250 gr. blomkål i buketter.
  • 250 gr. brokkoli i buketter.
  • 1 dl kremfløte.
  • 1 egg.
  • 50 gr. raspet ost – Norvegia eller annen ost.
  • Salt, peppermiks, litt pizzakrydder.
  • 2 ss smør – 2 ss olivenolje.

Innhold: 85,9 gr. fett – 23,9 gr. kbh – 18,2 gr. fiber – 143,6 gr. protein. Gir da ca. 8 gr. kbh pr/porsj.

Sett ovnen på 200 grader før du starter med annet. Alt er jo preparert, så dette tar tiden du gratinerer grønnsaker. Fres først blomkål og brokkoli i smøret. Ca. 3-5 min. Smør en ildfast form, eller stekepanne som kan settes i ovnen med litt olje. Ha i de freste grønnsaker. Rør sammen fløte og egg, tilsatt litt salt, peppermiks og pizzakrydder. 
Hell dette over grønnsaker, og ha så på raspet ost. Settes i ovnen og stekes ca. 15 min – til osten blir gyllen. Mens dette gratineres, stekes kjøttet i flere omganger så det ikke koker. Legg kjøttet til side etter hvert som det er ferdig stekt. Fres så grønnsaker og tilsett til slutt kjøttet. Tilfør soyasaus og litt peppermiks. Trekk til side fra platen, og la det hvile litt. Serveres så fort de gratinerte grønnsaker kommer ut av ovnen.

Om du vil, kan du servere med poteter eller potetmos til denne retten. Uten poteter, er retten en lavkarborett. 

Biffgryte.
Gratinert blomkål og brokkoli.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg