Reklame | Krydra.no Kjøp krydder og urter av høy kvalitet. Norsk nettbutikk med lager og butikk i Arendal.
Surf an turf, er sikkert kjent for de fleste. Om ikke, er dette en kombo av fisk/skalldyr og kjøtt. Retten har antagelig sine røtter fra den amerikanske østkysten. Ofte bestående av hummer, krabbe eller kamskjell, og en mør biff, indre – eller ytrefilet av storfe.
I senere tid, finner man kombinasjoner av fisk og kjøtt, eller fugl. I min rett, er der som det nevnes, breiflabb og kylling. Pynt gjerne med hummerhaler, scampi eller kamskjell på denne retten.
Oppskrift 2 porsjoner.
- 150 – 200 gr. breiflabb filet.
- 150 – 200 gr. kyllingfilet.
- 10 stk. morenepoteter – små delikatessepoteter.
- 5 stk. reddiker delt i 2.
- 1/2 liten nykål, eller spisskål. Deles i 2 igjen.
- 1/2 kepaløk i båter.
- 1/5 del purreløk i skiver.
- 1 lite eple, skrelles og kuttes i terninger, 3-4 mm.
- 1/2 appelsin i terninger – grove.
- 2 ss sitronsaft.
- 2 middels gulrot, delt i 2.
- 0,5 dl solo super.
- 1,5 dl matfløte.
- 3 ss smør.
- 3 basilikumblader – store, snittet.
- Krydder ellers: Amchoor pulver(mangopulver), rosa flaksalt, hvitt pepper (støtes i en morter).
Miks disse krydder sammen. - Pynt med basilikumblader.
- Poteter og gulrot vaskes, legges i en ildfast form. Oljes lett, krydres med rosa flaksalt. Settes i varm ovn på 200°C,
og stekes i ca. 25-30 min. - Eple, løk og purreløk, freses lett i 1 ss. smør. Ha så i appelsin og sitronsaft. Tilsett matfløte og solo super.
Sausen vil tykne av syren. Krydre med krydderblandingen til ønsket smak. - Fisk og kyllingfilet brunes på begge sider. Krydres lett.
- Kål og reddiker dampes lett i ca. 5 min.
- Når poteter er ferdige, er alt annet ferdig.
- Anrett og nyt et godt måltid.
0 kommentarer