Briks med gulrot, frukt og bæt.

Oppskriften som her kommer, inneholder musli med frukt og bær. 72 % fullkorn. Har også i gulrot.

 

Oppskriften gir 10 briks.

  • 8 dl hvetemel.
  • 2 dl musli.
  • 1 middels raspet gulrot.
  • 2 dl melk.
  • 1 dl vann.
  • 1 pk. tørrgjær.
  • 1/2 ts salt.
  • 1 ts sukker.
  • 1 ss smør/margarin, som skal smøres inn i 2/3 av deigen.
  • 1 egg til å pensle briks med.
  • Litt sesamfrø, litt linfrø.

    Mange vil gjerne lunke melk og vann til maks 37 grader, men når du kjører deigen 10 min, opparbeider deigen seg denne varmen.

  1. Ha ingredienser fra mel til sukker i en mikserbolle,  og la deigen elte i 10 min eller mer.
  2. Heves  til dobbel størrelse.
  3. Kjevles ut til 20*80 cm.
  4. Smør pensles på 2/3 av lengden.
  5. Brett inn den ene smørdelen 1/3, så den andre delen som ikke er smurt over, slik at du får bredden på briksene.
  6. Kuttes i 4 cm brede stykker.
  7. Legges så på et stekebrett med bakepapir. Heves på nytt.
  8. Ovnen settes på 250 grader.
  9. Pensle til slutt med egg, og dryss på sesam og linfrø.
  10. Stekes ca 10 min, til gyllen farge.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg