Oppskriften som her kommer, inneholder musli med frukt og bær. 72 % fullkorn. Har også i gulrot.
Oppskriften gir 10 briks.
- 8 dl hvetemel.
- 2 dl musli.
- 1 middels raspet gulrot.
- 2 dl melk.
- 1 dl vann.
- 1 pk. tørrgjær.
- 1/2 ts salt.
- 1 ts sukker.
- 1 ss smør/margarin, som skal smøres inn i 2/3 av deigen.
- 1 egg til å pensle briks med.
- Litt sesamfrø, litt linfrø.
Mange vil gjerne lunke melk og vann til maks 37 grader, men når du kjører deigen 10 min, opparbeider deigen seg denne varmen.
- Ha ingredienser fra mel til sukker i en mikserbolle, og la deigen elte i 10 min eller mer.
- Heves til dobbel størrelse.
- Kjevles ut til 20*80 cm.
- Smør pensles på 2/3 av lengden.
- Brett inn den ene smørdelen 1/3, så den andre delen som ikke er smurt over, slik at du får bredden på briksene.
- Kuttes i 4 cm brede stykker.
- Legges så på et stekebrett med bakepapir. Heves på nytt.
- Ovnen settes på 250 grader.
- Pensle til slutt med egg, og dryss på sesam og linfrø.
- Stekes ca 10 min, til gyllen farge.
0 kommentarer