Familiedag med gresskar og pizza på Stølsvika utenfor Arendal.

Reklame | Ooni koda 16 fra Varmefag i Arendal. Krydder fra Krydra.no Bruk kode KokkenGeir 10% og få rabatten på din første bestilling.

Stølsvika ligger på Hisøy ut mot idylliske Havsøy. Populær badeplass blant barnefamilier siden det her er snakk om to særdeles barnevennlige sandstrender adskilt av svaberg. I tillegg finnes her stor lekeplass, sandvolleybane, bålringer, toaletter og kiosk. Stor parkeringsplass. Livreddere i høysesong. (VisitNorway).

På Stølsvika ligger der et lite hvitt hus, der en kan ta turen og nyte kunsutstillinger, vafler, kaffe mm. (Sessongbetont). Huset er det siste året pusset opp,der stor dugnadsånd har vært avgjørende. Stølsvika er et sted for opplevelser. Her kan en feire bursdager, ta flotte brudebilder, la kroppen rekreeres, bade, nyte sol, regn og vind. Været stopper ingen, kun gode klær, så kan all slags vær nytes. Ta med deg barna på krabbefiske på stranden. Her kan alle nyte livet.

Jeg, min kone, min bror med familie, var på plass 30 oktober for å skjære ut være gresskar til Allehelgensdagen. Det ble flotte utskjæringer.
Vi hadde også med oss egen pizzaovn. Ooni koda 16 – gassovn. Kan kjøpes på Varmefag i Arendal, eller bestilles på nett. Her kan du steke pizza opp til 40 cm. Laget pizzadeiger og garnityret hjemme. Bakte ut og laget Napolitansk pizza på Stølsvika. En flott opplevelse der været var med oss i 3,5 timer. Dette blir nok en tradiosjon, om familie ønsker det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppskrift Napolitansk pizza. 8 stk.

  • 1 kg Dallagiovanna la Napolitana mel.
  • 6 dl. lunkent vann – ca. 25 °C.
  • 0,25 pk. fersk gjær, eller ca. 3 gr. tørrgjær.
  • 1 ss. salt.
  • (1 ss. sukker – kan utelates).
  • ( 1 dl. olivenolje – kan utelates).

Pizzadeigen kan lages på 2 måter. Håndeltes som på den originale metoden, eller i maskin. Viktig å bruke tid på elting uansett hvilken metode du bruker. For hånd: Ha melet på bordet. Lag et stort hull i midten. Ha i vannet, salt og gjæren. Rør dette ut, før du elter inn mel litt etter litt. Når alt er mikset, eltes deigen til du oppnår ca. 24-25 °C i kjernetemperatur. La deigen så heve til dobbel størrelse. Legg gjerne noe over, slik at den holder temperatur. Når heving er unnagjort, deles deigen opp i 8 emner. Eltes opp igjen, og heves på nytt på benken i 2-3 timer. Legges så i kjøleskapet for lagring, om du ikke da vil lage pizza til kvelden. Lages deigen riktig, kan denne lagres kjølig i flere dager.
Når deigen lages omm til pizzastørrelse, brukes du hendene. Kjevle er for noen fy-fy. Ha nok mel på benken. Begynn fra midt og press utover med fingrene. Snurr deigen, og fortsett som fra starten. Press utover. Pizza skal være tynn, slik at det går raskt å steke.
Elting med maskin: Ha vann, salt og gjær i bollen. Løs opp gjæren, og start med tilsetting av melet. Eltes i 10-15 min på lav hastighet.

Steking: I Ooni kpoda 16, går det ca. 50-60 sek. I ovnen hjemme, noe lenger tid. Høy temperatur.

Pizza trenger også topping. Lag din egen tomatsaus, eller kjøp en du synes er god. Bruk en liten øse eller skje til å smøre ut sausen.
Ha på fersk mozzarella, basilikum – og du får en Pizza Margeritha. Jeg brukte denne topping, samt pepperoni og raspet parmesan og norvegia. Hadde litt kjøttdeig på den barnevenlige pizza. Ellers kan du toppe med det du ønsker. Ikke for mye topping.

 

Napolitansk pizza med mozzarella og pepperoni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg