Reklame | Krydra.no Alt av krydder og urter på nett.
Får i kål er Norges anerkjente nasjonalrett, som feires den siste torsdagen i september hvert år. Retten lages oftest ved at kål og kjøtt legges lagvis i en større gryte, med hele sorte pepperkorn og salt som krydder. Vann helles på, ikke helt til topp.
Kokes til kjøttet er mørt, til det slipper beinet. Mange jevner kanskje med mel rørt ut i kaldt vann, eller med maizena. Mange lar retten være som den er. Smakes til som ønsket til slutt.
Min rett denne gangen er med en twist. Se bildet.

Oppskrift 4 porsjoner.
- 500 gr. lammelår i skiver.
- 1 stor gulrot i skiver.
- 1 stor løk i båter (gul – kepa som den heter).
- 2-3 Norske plommer i båter. Ta ut sten.
- 4 stk. polarbrød.
- Kinakål eller spisskål. Blader. (Bildet viser med isbergsalat)
- Sukker, salt, pepper, eddik, soyasaus.
- Lammelår brunes i stekepanne. Krydres med salt og pepper.
- Legges så over i en ildfast form, og stekes på 150°c til kjøttet kan rives fra hverandre med en gaffel.
Ha 1/2 ltr. vann tilsatt litt grønnsaksbuljong over kjøttet. - Gulrot dampes nesten ferdig i en gryte. Ca. 5-10 min
- Løk freses i smør til den karamelliseres, bli gyllen brun i fargen.
- Plommer og gulrot vendes inn. Tilsett 1 ss sukker, 1 ss soyasaus, 1 ss eddik, salt og pepper. La det koke noe inn.
- Riv lammelåret opp som på bildet. Legg så kinakål på polarbrød, ha i kjøttet.
Ha så på blandingen med gulrot, løk og plommer.
Dette blir en deilig rett som kan nytes til lunsj, eller som en lett rett i helgen. Ønsker du å ta denne retten noe videre, kan du servere pommes frites til. Håper det ga litt inspirasjon til en ny type “får i kål”.

Krydra.no
