Grillet lammefilet med rosmarinstekte poteter og gode grønnsaker.

Reklame | Krydra.no Alt krydder i maten. Varmefag Arendal - Napoleon Freestyle grill.

For litt siden, var jeg på Coop Mega i Arendal og kjøpte deilig Gourmet lammefilet. Min karriere som ferskvaresjef i Meny kjeden, gjennom mange år – fra 2002 til 2012, var lam fra Hallingskarvet et anerkjent produkt. Gourmetlam fra dette området – Gol/Hallingskarvet, har beitemark med gode egenskaper for å få et topp produkt. I disse tider, påske – er det lam som ruller på menyen for mange: Kanskje tenner mange grillen for første gang nettopp i påsken. Her kommer en rett verd å prøve.

 

Oppskrift 3 porsjoner.

  • 1 pk. lammefilet – ca. 400 gr.
  • 3 store blomkålbuketter.
  • 6 stk. middels poteter.
  • 1 rødløk i båter.
  • 9 stk. aromasopp i båter.
  • 1/2 fennikel i biter.
  • 2 kvaster rosmarin.
  • 4 blader salvie, om du får tak i.
  • 12 stk. småtomater – type cherrytomat el.
  • 6 skiver kryddersmør – her brukt ramsløksmør/hjemmelaget. Ellers hvitløkssmør el.
  • Salt og pepper.
  • 1 god flaske vin. Prøv vin fra Libanon. Du vil bli overrasket. Passer godt til lam.
  1. Fyr oppe grillen om du har kullgrill. Jeg har gass, så det går raskere. La det bli gode glør før grilling, da du ellers vil kunne få smaken av opptenningsvæske. Ved gassgrill, la den bli god og varm.
  2. Kutt opp grønnsaker i passe biter før du griller dem i en panne på grillen, eller i folie, sammen med rosmarin.
    Vendes lett i olivenolje før steking.
    Vent med tomater, som stekes med de siste par minutter.
  3. Du må gjerne forkoke blomkål i noen minutter før grilling.
  4. La grønnsaker stekes noe før kjøttet legges på grillen.
  5. Fileten stekes 3-4 min på hver side. La hvile til grønnsaker og poteter er ferdig.
  6. Skjær opp kjøttet i passe biter. Anrettes, toppet med smøret.

Uten poteter, er dette lavkarbomat.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg