Reklame |
I dag ble det middag med fisk fra den lokale fiskehandler. Barbu fiskebutikk, ligger 50 meter utenfor døra, så det ville være dumt om ikke en skulle støtte opp om de lokale i denne spesielle tiden. Torskefilet ble det til disse grove fiskekaker som her kommer oppskrift på. I samspill med fiskekaker, ble der laget saus med spinat, smørdampet spisskål, og sprø granateple kjerner. En sprø og god middag.
Oppskrift 3 porsjoner. ( Lavkarbo)
- 350 gr. torskefilet uten skinn og ben.
- 75 gr. bacon.
- 30 gr. rødløk.
- 150 gr. spisskål, eller annen kål.
- 200 gr. spinat (stor pose).
- 75 gr. smør
- 2,5 dl. fløte.
- 2 egg.
- 1 tsj. Afrikansk snøflak – Krydra.no
- 1/2 tsj. Hawaiisalt, grønn bambus Jade – Krydra.no
- 1 tsj. Kampotpepper, hvit hel – Krydra.no
- 1 tsj. sennepsfrø, guler, hele – økologisk – Krydra.no
- 6 ss. olivenolje Mizzicaa – Pasto.no
Inneholder: 2633 kcal – 239,1 gr. fett – 12,7 gr. kbh – 9,3 gr. fiber – 103,8 gr. protein.
Retten er lagt opp på tallerken fra Lifestyle fra Norrona.net
Legg gjerne fisken i fryseren i 1 time. Dette for å ha et kaldt utgangspunkt når du skal kjøre fiskefarsen i en food prosessor. Kutt fisken i passe biter. Ha den i prosessoren sammen med egg, 1 dl fløte, småternet bacon og rødløk, Afrikansk snøflak salt, litt grovmalt pepper og sennepsfrø – støtet i en morter, og litt olivenolje. Kjøres til en grov fiskefarse. Husk, la det være litt igjen av pepper til spinaten.
Spisskålen kuttes opp i passe biter. Freses i 25 gr. smør i en gryte. Tilsettes Hawaiisalt, og legges lokk på. Dampes lett på svak varme så det ikke brennes.
Spinaten freses i 25 gr. smør, og tilsettes så litt av det grovkvernede pepper, samt 1,5 dl. fløte. La dette koke litt inn,
før det kjøres med en stavmikser til en glatt saus.
Fiskekaker stekes ca. 2-3 min på hver side på passe varme i resten av smøret, og olivenolje. Stekes gyllen brune på begge side. La dem trekke litt av varmen. Anrett og strø granateple kjerner lett over. En smakfull opplevelse med noe av det beste havet har å by på.
Server gjerne med poteter om du vil endre noe med retten. Da blir det en fullverdig middag med høyere karbohydrater. 2-3 poteter hver.